2024. május 14. - Bonifác

64 bank ment csődbe!

A héten újabb hét amerikai pénzintézet jutott csődbe a gazdasági válság és a csökkenő ingatlanárak következtében. Ezzel az idén csődbe jutott amerikai bankok száma 64-re nőtt.
2009. július 26. vasárnap 17:10 - HírExtra
A szakértők szerint a jövő héten minden bizonnyal tovább nő a válság miatt elbukott bankok száma azzal, hogy Texas állam második legnagyobb, tőzsdén jegyzett bankja, a 16 milliárd dollár eszközértékkel rendelkező, 150 fiókot üzemeltető Guaranty Financial is lehúzza a rolót. A héten jutott csődbe a kicsinek számító New York állambeli Waterford Village bank, illetve a Security Bank Corp-hoz tartózó hat Georgia állambeli bank. Ez utóbbiaknak az együttes eszközértéke közel 2,8 milliárd dollár volt és 2,4 milliárd dollár betétet kezeltek.

A jelen pénzügyi válságban az eddigi legnagyobb amerikai bankcsőd a Washington Mutual nevéhez fűződik. A több mint 300 milliárd dolláros mérlegfőösszegű takarékbank 2008-ban omlott össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását