2024. május 3. - Tímea, Irma

Feltámadt a részvénypiac

Augusztusban 34 százalékkal bővült a részvények forgalma a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a nyár utolsó hónapjában - kétszeres árfolyamértéken számolva - 1.231 milliárd forint értékben születtek üzletek.
2009. szeptember 1. kedd 15:45 - HírExtra
Az év elejétől augusztus végéig a részvénypiaci adásvétel 6.786 milliárd forintot tett ki, ami mindössze 3,3 százalékkal marad el a 2008. első nyolc hónapjában mért forgalomtól. Az idén augusztusban jelentősen erősödtek a részvényárak, a tőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX a hónap utolsó kereskedési napján 19.390 ponton állt, 2.110 ponttal, 12,2 százalékkal magasabban a júniusi záró értékénél.

A brókercégek közül augusztusban az Erste Befektetési Zrt. bonyolította le a legnagyobb tőzsdei forgalmat, a társaság 252 milliárd forint értékben forgalmazott részvényeket. A forgalmi lista második helyén a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe áll 242 milliárd forinttal, harmadik a Cashline Értékpapír Zrt. 102 milliárd forintos forgalommal. A negyedik és ötödik legnagyobb forgalmazó az UniCredit Bank és a Concorde Értékpapír Zrt. volt közel azonos, csaknem 100 milliárd forintot elérő részvény adásvétellel. Az előző hónapban az Erste, a KBC és az UniCredit állt a lista első három helyén.

A részvény és a hitelpapír szekciót is magában foglaló azonnali összforgalom augusztusban 1.269 milliárd forintot ért el, az előző hónaphoz képest csaknem 30 százalékkal nőtt.

Az államkötvények és kincstárjegyek adásvétele augusztusban 31,2 milliárd forintra csökkent az előző havi 55 milliárd forintról. A befektetési- és kárpótlási jegyek forgalma 6,9 milliárd forint volt a júliusi 8 milliárd forint után. A jelzáloglevelek és vállalati kötvények 500 millió forint értékben forogtak a tőzsdén, míg az előző hónapban 187 millió forint volt a forgalmuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását