2024. május 17. - Paszkál

Vizet oszt utasainak a BKV

A hőség miatt ismét vizet oszt a BKV az utasoknak, illetve járművezetőiknek, dolgozóiknak többlet védőitalt biztosít - tájékoztatta a fővárosi közlekedési társaság szerdán az MTI-t.
2009. július 22. szerda 11:55 - HírExtra
A BKV - ahogy az elmúlt heti hőségriasztáskor - a főváros négy pontján, a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren oszt zacskós vizet szerdán és csütörtökön 15 órától, pénteken fél kettőtől - olvasható a cég közleményében.

Összesen 190 légkondicionált járműve van a BKV-nak, a klímát utasítás szerint működtetik a 24 fokos hőmérsékleti határ elérésekor. A többi járaton többnyire marad az ablaknyitás, a menetszél, amely enyhíti a kánikula kellemetlen hatásait - írták.

Tájékoztatásuk szerint a formaruhát viselő dolgozók is könnyítést kaptak, engedélyezik a rövidnadrágot és nyakkendőt sem kell kötniük.

Közölték azt is: a napi hőmérséklet-ingadozások miatt megszaporodnak a sínkivetődések, ezért a villamosok vonalán szükség esetén locsolják a síneket és azok környezetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását