2024. április 27. - Zita

A Steaua nem hoz drukkereket az Újpest ellen

A Steaua Bucuresti labdarúgócsapata nem szervez semmiféle utazást a klub költségén a csapat szurkolói számára, akik Budapestre utaznak az Újpest elleni, csütörtöki Európa Liga-selejtezőre.
2009. július 22. szerda 15:40 - HírExtra
Fainisi - aki maga is Budapestre készül, útközben érte el őt mobiltelefonján az MTI - határozottan leszögezte, hogy a Steaua nem szervez semmiféle "kirándulást" szurkolói számára. Elmondta: a klub részéről csak annyit vállaltak, hogy a helyszínen nyújtsanak segítséget a rendfenntartásban.

Valeriu Argaseala, a Steaua elnöke ugyanezen a napon - Budapestre utazása előtt - a Mediafax román hírügynökségnek adott nyilatkozatában biztosította a közvéleményt: annak a hétszáz szurkolónak, aki előre megvette a jegyét a meccsre, "nem lesz problémája a magyar szurkolókkal" a visszavágón.

Bogdan Stelea, a román válogatott kapusedzője ugyanakkor a Mediafaxnak úgy nyilatkozott: szerinte elképzelhető, hogy a román szurkolóknak problémáik lesznek. "Ha emlékezetem nem csal, az utolsó meccsen, amelyen a nemzeti válogatottal ott játszottam, a rendfenntartók nem végezték túlságosan jól a dolgukat, hagyták, hogy a magyar szurkolók a román szurkolók közelébe kerüljenek, ez pedig nincs rendjén".

Az origo.hu Új Magyar Szótól származó információja szerint a román szurkolók kizárólag forintért, a személyi igazolvány bemutatásával vásárolhattak belépőjegyet, melyek pillanatok alatt elkeltek. A hivatalosan 700 román szurkoló éjjel indul Bukarestből, az autóbuszokat román csendőrök kísérik Budapestre. A sportoldal.ro tájékoztatása szerint ugyanakkor ezer román szurkoló kelhet útra.

A román lapok féltik a Steaua-híveket, a Gazeta Sporturilor egyik blogjában kifejezetten felhívják a figyelmet arra, akik Budapestre indulnak, legyenek mindenre felkészülve.
Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását