2024. április 20. - Tivadar

Bíróság előtt az összeesküvők

Megkezdődött hétfőn a bírósági tárgyalása annak az 56 gyanúsítottnak, akit az iszlamista orientációjú kormány megdöntésére szőtt összeesküvéssel vádolnak.
2009. július 20. hétfő 11:46 - HírExtra
Az ügyészség három nyugalmazott tábornokot - Sener Eruygurt, Levent Ersözt és Hürsit Tolont - tartja az Ergenekon fedőnevű összeesküvő csoport vezérének. A per többi gyanúsítottja újságíró, politikus és üzletember. Az Ergenekon csoport 86 további tagját már tavaly októberben perbe fogták egy másik eljárás keretében. A hétfőn kezdődött per egy Isztambulhoz közeli város, Silivri börtönében zajlik. Ha a bíróság bűnösnek találja a vádlottakat, akkor életfogytig tartó börtönbüntetést szabhat ki rájuk.

A török társadalom és politikai élet iszlamizálásától tartó körök attól tartanak, hogy a perek célja a szekularizáció híveinek a megfélemlítése.

Utóbbiak szerint az Erdogan-kormány alatt fokozatos lépések történtek az iszlám társadalmi szerepének a növelése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását