2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az ORTT megpályáztatja az utolsó frekvenciát is

Megpályáztatja az utolsó szabad fővárosi rádiós frekvenciát a médiahatóság - döntött a tagok közlése szerint hétfői ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amely harmadik nekifutásra határozott a pályázati felhívás közzétételéről.
2009. július 20. hétfő 16:27 - HírExtra
Közműsorszolgáltatást - azaz a műsoridő több mint felében közszolgálati produkciók közvetítését - vállaló pályázók szállhatnak be a versenybe, valamint - vételjavítás céljával - indulhatnak olyan társaságok is, amelyek jelenleg középhullámon működnek.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján olvasható adatok szerint ez a frekvencia sztereó minőségben 1,3 millió, monóban pedig ennél kétszázezerrel több embert ér el.

December közepén - még a frekvenciamoratórium lejárta előtt - döntött úgy a médiahatóság, hogy oly módon pályáztatja meg a hullámsávtartományt, hogy azért versenybe szállhasson a Magyar Katolikus Rádió is; a műsorszolgáltató kérését méltányolva ugyanis úgy határoztak, hogy vételi minőségjavítás érdekében is lehessen indulni a pályázaton.

Az utolsó szabad fővárosi frekvenciát korábban - műsorszolgáltatási jogosultságának lejártáig - a Rádió Deejay használta. Tavalyelőtt nyáron tizenegyen pályáztak erre a sávra, de három pályázó anyagát szeptemberben érvénytelennek minősítette a médiahatóság.

Az utolsó körbe jutott két pályázó közül - tavaly februárban - nem tudott választani az ORTT, amely így eredménytelennek nyilvánította a versenyt, majd a digitális átállásról szóló törvény módosítása 2008-ra frekvenciamoratóriumot rendelt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását