2024. május 2. - Zsigmond

Valódi amerikai fesztivál Magyarországon

Amerikai csőrős és buldogorrú kamionokat is láthatnak azok, akik részt vesznek a pénteken kezdődő szegedi Nemzetközi Kamionos Country Találkozón.
2009. július 16. csütörtök 11:13 - HírExtra
Ágoston Attila, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, az immár tizenkilencedik alkalommal megrendezett fesztivál rendkívül népszerű, a kamionsofőrök közül sokan úgy időzítik szabadságukat, hogy ezt a hétvégét családjukkal együtt Szegeden tölthessék. Idén az előzetes jelentkezések alapján mintegy kétszázötven kamiont várnak: érkeznek cégek hat-nyolc járművel, lesznek magánfuvarozók, de jönnek vendégek Szlovákiából, Romániából, s lesz néhány török sofőr is. A résztvevők között igazi különlegességnek ígérkezik a tíz amerikai kamion, melyből nyolc csőrös, kettő pedig buldogorrú jármű lesz. A programok pénteken délután kezdődnek, a járművek és sofőrjeik Szeged mellett a Közúti Közlekedők Emlékművénél gyülekeznek, majd Szeged érintésével együtt vonulnak a fesztivál helyszínére Sziksósfürdőre.

A napot linedance bemutató, country tánctanítás és a szokásos fergeteges táncos buli zárja, melyhez a Drink Panthers szolgáltatja a zenét. Szombaton délelőtt elkezdődik a terep-ügyességiverseny, ahol a sofőrök speciális pályán mérhetik össze képességeiket. A típus és súlycsoportok szerinti megmérettetések mellett vállalkozói futamot is rendeznek, melyen kiderül, a fuvarozó cégek vezetői hogyan boldogulnak, ha a volán mögé kerülnek. Akik leszállnak a hatalmas járművek vezetőfülkéjéből, kispályás focibajnokságon, játékos sportvetélkedőkön próbálhatják ki ügyességüket és erejüket, lesz sörivó-, kamion- és kötélhúzó-verseny, és kiválasztják a legbarnább balkezű kamionost is.

A sofőrök mellett a járművek is megmérkőznek egymással: a hagyományos kamion-szépségverseny zsűrije egész nap fáradhatatlanul dolgozik, hogy késő délutánra megtalálja a legtetszetősebb járművet. Szombat este se maradhat el a zenés mulatság, majd a koncertek után levezető éjszakai filmvetítés várja a csillagok alatt azokat, akik még nem térnek nyugovóra. Vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás Rakparton rendezik a fesztivál mindenki által legjobban várt és leglátványosabb eseményét, a kamionos gyorsulási versenyt, ahol az is kiderül, mire képesek a hatalmas járművek rakomány nélkül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását