2024. április 25. - Márk

Ők az igazi hősök - kilencen a halhatatlanság küszöbén

Megvan az a kilenc pókeres, aki részt vehet a World Series of Poker (WSOP) novemberi kilencfős döntőjében, ma reggelre kialakult ugyanis a póker világbajnokságának tartott WSOP-főverseny döntőjének mezőnye.
2009. július 16. csütörtök 18:55 - Gedei Szilárd
Véget ért a WSOP főversenyének nyári, lényegi része Las Vegasban. A 6494 indulóból mindössze kilencen, egy asztalnyian maradtak. A November Nine-nak nevezett szuperdöntőt (vagy mondjuk csak simán a több mint hatezer indulós verseny final table-jének) Darvin Moon vezeti, mégpedig igen tekintélyes előnnyel:

Darvin Moon 58 930 000
Eric Buchman 34 800 000
Steven Begleiter 29 885 000
Jeff Shulman 19 580 000
Joe Cada 13 215 000
Kevin Schaffel 12 390 000
Phil Ivey 9 765 000
Antoine Saout 9 500 000
James Akenhead 6 800 000

A világ pókertársadalmát megosztja Phil Ivey döntő asztalos szereplése. A legtöbben örülnek az afroamerikai világsztár döntőbe jutásának, s szurkolnak is neki, főleg azért, hogy végre igazolást nyerjen a profi pókeresek alaptézise, miszerint a kártya nem szerencsejáték, hanem komoly észjáték, sőt sport. A másik tábor azonban pont ellenkezőleg gondolkodik, ők ismét egy „kívülállót”, egy eddig semmit sem mutató, úgymond amatőrt látnának szívesen a póker trónján, a szinte mesebeli, mindenki valóra válthatja álmát tézis igazolásaképp. Az amatőrök ugyanis sokkal szívesebben kezdenek el nagyobb pénzeket a játékba ölni, ha egy maguk fajtát látnak megdicsőülni az év legnagyobb versenyén.



Csak zárójelben, mert ez a játék aztán tényleg nem erről szól: Phil Ivey lehet a WSOP főversenyeinek első afroamerikai világbajnoka.

A novemberben esedékes, az ESPN amerikai sportcsatorna által élőben közvetítendő döntő asztal ültetési rendje:

1. szék: Darvin Moon
2. szék: James Akenhead
3. szék: Phil Ivey
4. szék: Kevin Schaffel
5. szék: Steven Begleiter
6. szék: Eric Buchman
7. szék: Joe Cada
8. szék: Antoine Saout
9. szék: Jeff Shulman

A győztes több mint 8 és fél millió dollárral (1 milliárd 700 millió forint) lesz gazdagabb, a döntő asztal teljes nyereménysorát ide kattintva tekinthetik meg. A WSOP versenyeiről itt, a magyarok szerepléséről pedig itt olvashatnak. Honfitársaink hangulatjelentése itt érhető el, az első magyar WSOP-győztes magyarral készült exkluzív interjút pedig itt találják.

Vajon Phil Ivey történelmet tud írni, vagy ismét egy viszonylag ismeretlen pókeres viszi haza a WSOP fődíját?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását