2024. május 10. - Ármin, Pálma

A polgármester kételkedik a rendőrfőkapitányban

Nem kíván reagálni Bencze József országos rendőrfőkapitánynak a kiskunlacházi gyermekgyilkosság felgöngyölítésével kapcsolatban hétfőn kelt levelére a címzett, Répás József.
2009. július 16. csütörtök 15:29 - HírExtra
Csütörtökön kapta kézhez Kiskunlacháza polgármestere azt a levelet, melyben Bencze József országos rendőrfőkapitány megköszöni Répás József június 29-én írt, a H. Nóra-ügyben dolgozó rendőrök munkáját elismerő szavait. A rendőrség honlapján is közzétett terjedelmes levélben Bencze József részletesen tájékoztatja Kiskunlacháza polgármesterét a gyermekgyilkossági ügy részleteiről, valamint a nyomozók erőfeszítéseiről, illetve a gyanúsított elfogásának előzményeiről és körülményeiről.

A főkapitány egyebek mellett leszögezi: "a nyomozás során keletkezett információk egyértelműen bizonyítják, hogy egy elkövetőről van szó. Az Ön ezzel ellentétes nyilatkozatai ugyanakkor a közvéleményben azt a képzetet keltik, hogy a rendőrség még mindig nem tudta eredményesen megoldani a kiskunlacházi emberölés ügyét. Kérem Polgármester Urat, hogy az üggyel kapcsolatos sajtó- és közszereplései során vegye figyelembe tájékoztatásomat, és amennyiben a rendőrség álláspontjától eltérő, esetleg attól ellentétes véleményt vagy állítást fogalmaz meg, úgy az eljáró nyomozó hatóságnak hozza tudomására ezen állításának okát és részleteit, illetve az üggyel kapcsolatos, de a hatóság által nem ismert információit…"

Répás József a levél elolvasását követően úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy noha továbbra is korrekt együttműködésre törekszik a rendőrséggel és drukkol a büntetőügy sikeres lezárásáért, a kételyei megmaradtak. Szerinte változatlanul fennállnak a rendőrség korábbi és mostani megállapításai közötti ellentmondások. A nyomozás során számos alkalommal több elkövetőről és több, a helyszínen talált DNS-mintáról beszéltek a nyomozók, míg most egyetlen gyanúsítottról, a „tettesről” szólnak a rendőrségi hírek - mondta a polgármester.

Egy internetes portál helyi közvélemény kutatása szerint a kiskunlacháziak közel 80 százaléka kételkedik az egyetlen gyilkos- elméletben - hívta fel a figyelmet Répás József, aki szerint ez az eredmény az elmúlt időszak rendőrségi kommunikációs hibáinak is betudható.

Répás József közölte: ő maga sem zárja ki, hogy tartogathat még meglepetéseket ez az ügy. Szerinte kételyeit polgármesterként és magánemberként is jogában áll fenntartani a büntető szakasz végéig, mert az igazi megnyugvás csak akkor lesz "időszerű". A polgármester hozzátette: ezért nem is kíván válaszolni Bencze József levelére.

A 14 éves diáklányt, H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben.

Azt, hogy beismerte tettét az a 25 éves férfi, akit a rendőrség a tavaly novemberi, Kiskunlacházán elkövetett gyilkossággal gyanúsít, június 26-án jelentette be egy sajtótájékoztatón a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását