2024. április 24. - György

Magyar is van az eltűnt turisták közt

Nyoma veszett két turistának, köztük egy magyar állampolgárnak a hét végén a heves esőzéstől sújtott romániai Déli-Kárpátokban.
2009. július 14. kedd 19:06 - HírExtra
A dél-romániai Viktória városba kellett volna eljutniuk, de nem érkeztek meg. A hegyi mentőalakulatok vasárnap késő délután kezdték meg a kutatást utánuk, amikor megkapták az első riasztást eltűnésükről. Kedden is folytatták keresést, de délután abba kellett hagyniuk és két napra fel kellett függeszteniük a megáradt hegyi vizek miatt.

"Ilyen sok vizet soha nem láttam itt a hegyekben" - mondta a hegyi mentők vezetője, aki szerint megáradt hegyi patakok sodorhatták el a turistákat.

A hegyi mentők egyelőre csak a turisták néhány személyes tárgyát találták meg. Várhatóan pénteken folytatják a keresést, remélik, hogy addig leapad a víz.

Román hírforrások szerint a kirándulók célja Románia legmagasabb hegye, a Fogarasi-havasokban található 2544 méter magas Moldoveanu csúcs volt. Vasárnap reggel nyolckor leereszkedtek a 2156 méter magasan lévő menedékházhoz, majd délelőtt 11 óra körül az 1520 méter magasan fekvő másik menedékháznál is felbukkantak, ahonnan az Arpasului-völgy felé vették útjukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását