2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ikarusok pótolják a 4-6-os villamost

Ikarus buszokkal pótolja a BKV a 4-6-os villamosokat a villamos pályájának felújítása alatt - tájékoztatta a közlekedési társaság kedden az MTI-t.
2009. július 14. kedd 19:02 - HírExtra
A buszok a Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között közlekednek majd augusztus elseje és 19-e között, változó útvonalon - olvasható az MTI-nek megküldött közleményben.

Azt írták, hogy a BKV a busz típusának kiválasztásakor figyelembe vette az utasok biztonságát, gyors eljutásuk biztosítását, illetve forgalombiztonsági és forgalomtechnikai adottságokat is, ezért döntöttek a 280-as (csuklós) Ikarus mellett. A buszok ugyan nem rendelkeznek légkondicionálóval és nem alacsonypadlósak, de a szélesebb és magasabb peronok miatt csak ilyen buszok férnek el a vágányokon - tették hozzá.

A buszok - ahol lehetséges - a vágányokon közlekednek majd - közölte a BKV.

A pótlásban összesen 58 csuklós autóbusz vesz majd részt, amelyek csúcsidőszakban 1-2 percenként, napközben és hétvégén 2-3 percenként fognak közlekedni.

A BKV a közleményben kitért a Margit híd felújítására is. A híd lezárásának idejére a nagykörúti villamosok ismét teljes hosszban, azaz a hídon is közlekednek majd - eltekintve attól az időszaktól, amíg kialakítják az ideiglenes vágányokat.

A BKV honlapján található adatok szerint az Ikarus 280-as buszok 16-23 évesek.

Az index.hu hétfői írásában arról számolt be, hogy a BKV eredetileg klímás Volvo buszokat szánt a 4-6-os villamos pótlására, de azok több megállóban nem férnek el egymás mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását