2024. május 19. - Ivó, Milán

Valódi segítség kell a bajba jutott családoknak

A válság miatt bajba jutott családoknak valódi segítségre van szükségük, nem politikai "zengetésre" - nyilatkozta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn az MTI-nek.
2009. július 13. hétfő 17:48 - HírExtra
A szocialista politikus ezt arra reagálva közölte, hogy Soltész Miklós (KDNP) hétfő délelőtti sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta: a szocialisták legutóbbi döntéseikkel tovább rontották a családok, fiatalok, a bérből és fizetésből élők helyzetét, s ehhez képest az, amit a krízisalapból nyújtanának, "alamizsna, semmi, nevetséges összeg".

Korózs Lajos kifejtette: több mint 5 milliárd forint gyűlt össze az alapba, ha 35 ezer forintos átlagos egyszeri juttatással számolnak, akkor 150 ezer embernek tudnak segítséget nyújtani. "Százötvenezer segítség az csak több, mint semennyi sem" - hangoztatta.

Sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesz a krízisalap működését pártkasszának, választási kasszának tekinti, mert ezzel megkérdőjelezik a civil szervezetek önzetlen segítségét.
Hangsúlyozta: "komoly szervezetek" adták a nevüket ehhez, a többi között a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat. Az ő szakértelmüket a Fidesz sem kérdőjelezheti meg - fűzte hozzá.
Elmondta azt is: a Fidesz politikusai is ki tudnák mutatni szolidaritásukat saját felajánlásaikkal.

Soltész Miklós hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, fejezze be a hazudozást a kormány és az MSZP a krízisalapról.

Az ellenzéki politikus a Fidesz-KDNP véleményét tolmácsolva sajtótájékoztatóján kiemelte: senki sem tudja, mi is a krízisalap valódi célja, és mekkora összeg van az alapban. Hogy valódi segélyezésre fordítják-e, vagy csak a párt próbál újabb szavazókat szerezni, majd később derül ki - jegyezte meg a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője.

A KDNP-s képviselő ugyanakkor furcsának tartotta a segélyezés menetét, s azt mondta, a karitatív szervezetek is szét tudnák osztani a rászorulóknak a természetbeni támogatásokat, segélyeket. Példaként említette a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, a Katolikus Karitászt, az Ökomenikus Szeretetszolgálatot, a Vöröskeresztet, s a fogyatékkal élők szervezeteit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását