2024. május 14. - Bonifác

Német-magyar érdek a válságkezelés

Közös érdek a válságkezelés sikere - jelentette ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, miután megbeszélést folytatott Norbert Lammerttel, a német Bundestag elnökével hétfőn Budapesten.
2009. július 6. hétfő 14:22 - HírExtra
A találkozón szó volt a lisszaboni szerződés német ratifikációjáról, a magyar-német gazdasági együttműködésről is - mondta el újságíróknak az Országgyűlés elnöke.
Szili Katalin kifejezte reményét, hogy a válságkezelés sikeres lesz, mert mint kiemelte, minden nyolcadik magyar munkahely német beruházótól, illetve vállalkozástól függ. Hangsúlyozta, éppen ezért közös érdek, hogy a válságkezelés mindkét országban sikeresen legyen, mivel a legfontosabb feladat a meglévő munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése.

A megbeszéléseken téma volt a 20 évvel ezelőtti határnyitás is, a Bundestag, a német parlament alsóházának elnöke azt mondta, Magyarország a vasfüggöny lebontásával nagyon nagy segítséget nyújtott Európának és hozzájárult a német egység megteremtéséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását