2024. május 18. - Erik, Alexandra

Irán elengedte a letartóztatott britet

Szabadon engedtek vasárnap éjjel Iránban egy újabb személyt a teheráni brit nagykövetség egy hete őrizetbe vett kilenc helyi munkatársa közül - közölte a londoni külügyminisztérium.
2009. július 6. hétfő 12:01 - HírExtra
Ez azt jelenti, hogy már csak egy követségi alkalmazott van őrizetben. A brit külügyi tárca közölte, továbbra is "abszolút elsőbbséget" élvez az a törekvésük, hogy a teheráni diplomáciai képviselet minden alkalmazottja kiszabaduljon. David Miliband brit külügyminiszter vasárnap már jelezte, hogy küszöbön áll a nagykövetség egy újabb munkatársának szabadulása. A tárcavezető azt mondta, nem indul eljárás a szabaduló alkalmazottal szemben.

Előzőleg a befolyásos iráni Őrök Tanácsának vezetője azt mondta, bíróság elé állítják az őrizetbe vett követségi munkatársakat. Az a vád ellenük, hogy tevékeny szerepet játszottak a június 12-i, vitatott eredményű elnökválasztás után Teheránban kitört zavargásokban.

Nagy-Britannia a követségi dolgozók sorsa miatti "súlyos aggodalmának" adott hangot, és az ügy "sürgős tisztázását" követelte az iráni vezetéstől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását