2024. május 16. - Mózes, Botond

Obama fél a kislányoktól

Aggodalommal várja a függetlenség napját Barack Obama amerikai elnök - de nem terroristáktól retteg, hanem az elnöki rezidenciát ellepő kislányok hadseregétől.
2009. július 3. péntek 07:58 - HírExtra
Július 4. kétszeresen is ünnepnap az Obama családban, ugyanis az elnök idősebbik kislánya, Malia 1998-ban éppen a függetlenség napján született.

Obama aggodalommal készül a születésnapi partira. Csütörtökön adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Camp David-i elnöki rezidenciát már "megszállták" Malia barátnői, összesen huszonnégy kislány, s rémülettel tölti el, ha maga elé képzeli ezt a helyzetet.

"Ez kissé megijeszt" - vallotta be az elnök, aki mindazonáltal csak fél napot tölt családja és a vendégek között, utána kénytelen lesz visszatérni a Fehér Házba, ahol 1200 katona és családjaik előtt mondja el az ünnepi beszédet.

Obamának két kislánya van, a kisebbik, Natasha (Sasha) 2001-ben született.
Idén 233. alkalommal emlékeznek meg a szabad és független Egyesült Államok létrejöttéről. Nagy-Britannia 13 amerikai gyarmatának képviselői Philadelphiában 1776. július 4-én fogadták el a Thomas Jefferson által megszövegezett függetlenségi nyilatkozatot, amivel a gyarmatok végleg elszakadtak Nagy-Britanniától és megalapították az Amerikai Egyesült Államokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását