2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kalandos, de eredményes "hajsza"

Kalandos körülmények között fogták el a közelmúltban holtan talált idős mezőtúri házaspár gyilkosát – közölte keddi sajtótájékoztatóján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
2009. június 30. kedd 15:03 - HírExtra
A helyszíni szemlén rögzített száznál több nyom, az eljárás során felmerült újabb adatok, valamint a lakosság és az áldozatok ismerőseinek készséges együttműködése vezette gyors sikerre munkájukat – hangsúlyozta Fekete Miklós.

Az alezredes szerint már a június 17-én kiderült mezőtúri kettős gyilkosság felderítésének első szakaszában egy harmincöt év körüli helybeli férfire terelődött a gyanú. Ő azonban a kihallgatása után eltűnt, miközben a későbbiekben felmerült információk egyre inkább megkérdőjelezték alibijét. Ezért már másnap elfogatóparancsot adott ki ellene a rendőrség.

Ezt követően egyre-másra érkeztek a hírek a kisváros közelében fekvő Peresi-holtág nyaralóinak feltöréséről. Mivel mindenhonnan főként élelmiszer és néhány, a rejtőzködő életmódhoz szükséges eszköz tűnt el, feltételezhető volt, hogy a körözött férfi lehet a fosztogató – magyarázta a bűnügyi igazgató.

Június 27-én délután aztán egy lakossági bejelentés vezette nyomra a hatóságokat, és végül egy rendőrkutya segítségével bukkantak rá a férfi rejtekhelyére a holtág mentén, egy eldugott, nádas területen.

A felszólításra sátrából váratlanul előugró, késsel, baltával és két légpuskával is rendelkező gyanúsított megfékezésére figyelmeztető lövést adtak le, mire a támadó a vízbe vetette magát, de a túlparton is rendőrök várták és elfogták.

A gyanúsított azóta beismerő vallomást tett, és kedden várhatóan már az előzetes letartóztatásáról is dönt a bíróság – közölte az alezredes. A gyilkosság körülményeit és az indítékokat a további eljárás során igyekeznek kideríteni.

A 79 éves férfi és 74 éves felesége holttestét június 17-én találták meg ismerőseik mezőtúri otthonuk melléképületében. Mindkettejükön több szúrás-, vágás- és ütésnyomot találtak, és ezek a sérülések okozták halálukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását