2024. május 21. - Konstantin

GPS-ekkel tájékoztat a BKV

Négymilliárd forintot nyert a BKV a felszíni GPS-alapú utastájékoztatási rendszer telepítésére, a teljes bekerülési költség mintegy 5 milliárd forint - közölte kedden a cég az MTI-vel.
2009. június 30. kedd 22:22 - HírExtra
A projekt keretében 2012-ig földi helymeghatározási rendszeren alapuló forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer valósul meg, amelynek segítségével közel 2.300 járművet nyomon tudnak követni, valamint forgalmi zavar esetén gyorsan, rugalmasan tudnak beavatkozni - írták.

A beruházás látványos eleme a korszerű utastájékoztatási rendszer; mintegy 1.500 járművön megújulnak a kijelzők, illetve minden buszon, villamoson és trolin a jelenleg meglévő akusztikus tájékoztatást is lecserélik.

E mellett a közterületi tájékoztatási rendszerek is megújulnak, a beruházás három éve alatt mintegy 250 új kijelzőt helyeznek el a megállókban, és beillesztik a már most is meglévő 60 végállomási kijelzőt a rendszerbe. A közterületi kijelzőkön, szándékaik szerint, megjelenik a járművek számjelzése, a célállomása és pontos indulási ideje, de egyéb információkat (például a jármű alacsonypadlós jellege, terelések, forgalmi változások) is jelezni kívánnak.

Hangsúlyozták, hogy az infokommunikációs akadálymentesítés is fontos irányelve a fejlesztésnek, kapcsolatban állnak a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével, hogy a kivitelezési munkák során a lehetőségek szerint figyelembe tudják venni a speciális szempontokat is.

A rendszert az uniós forráson kívül a hazai költségvetési előirányzatból és a BKV saját hozzájárulásából finanszírozzák, a kiépítés a közbeszerzést követően várhatóan 2009-ben kezdődik és 2012-ben fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását