2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jacko a hírességek temetőjében?

Hollywoodban még a temetőkben is igazi "sztárparádé" várja a látogatókat: Marilyn Monroe-tól Rudolph Valentinóig, Joe Dassintől Billy Wilderig számos híresség alussza bennük örök álmát. Az amerikai filmváros egyik sírkertjében találhat végső nyughelyre zaklatott élete után Michael Jackson is.
2009. június 29. hétfő 17:22 - HírExtra
Az egyik leghíresebb temető a Hollywood Forever, amely a város központjában, a Santa Monica sugárúton található. A hatalmas pálmafákkal és ciprusokkal övezett sírkertben olyan hollywoodi legendák pihennek, mint Jane Mansfield, John Huston, Peter Lorre vagy Rudolph Valentino, a nagy olasz szívtipró, aki 1926-ban, alig 31 évesen hunyt el, hivatalosan vérmérgezésben, amelynek körülményeit azonban mindmáig nem tisztázták teljes mértékben.

Itt játszódik a magyar tévénézők körében is ismert tévésorozat, a Sírhant Művek, amelynek középpontjában egy temetkezési vállalkozó családja áll. A Hollywood Forever az itt rendezett filmvetítésekről is nevezetes: jobbára drámai vagy horrorfilmeket mutatnak be alkonyat után a síri környezetben. A széksorokat az Apostolok udvarában helyezték el, a temető északkeleti részében, az előtt a mauzóleum előtt, amely Rudolph Valentino hamvait őrzi.

"Nem tudjuk, hol akarja eltemettetni a család Michael Jacksont, de itt van számára hely" - mondta a temető egyik illetékes, aki nem kívánta elárulni a nevét. Hozzáfűzte, hogy vannak más temetők is Hollyoodban, Clark Gable, Jean Harlow, Humphrey Bogart és a hetedik művészet több tucat más csillaga például a hatalmas Forest Lawn temetőben nyugszik.

Néhány kilométerrel távolabb, Los Angeles északnyugati részén található a Westwood Village Memorial Park, amelyre nem könnyű ráakadni a magas épületek között. Itt a sírkövek sokkal egyszerűbbek, a légkör kevésbé ünnepélyes, de hírességeket ebben a meghittebb temetőben is találni. Itt nyugszik például Dean Martin, Jack Lemmon és Billy Wilder.

A sírkert végén pedig több falban egymás fölött találhatók a sztárok hamvai. Az Emlékezés falán, egy méterrel a föld fölött friss sárga rózsacsokor és rúzsnyomok jelzik Norma Jean Baker sírját, amelyet talán a legnagyobb kultusz övez. A felirat rajta csak két szó: Marilyn Monroe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását