2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az eddig mért legmagasabb vízszint

Az eddig mért legmagasabb szinten, 519 centiméteren tetőzött a Rába péntek délelőtt Körmend térségében; a folyó vízállása 14 centiméterrel haladta meg az 1965-ben mért értéket - tájékoztatta Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese az MTI-t.
2009. június 26. péntek 13:26 - HírExtra
Körmend környékén nagyobb tetőzés már nem várható, az árhullám levonulóban van. A folyó mentén kiépített töltés megfelelő védettséget nyújt a városnak, de egy kisebb településrészen - amit csak egy alacsonyabb, másodrendű töltés védett - 500 méter hosszúságban homokzsákokból nyúlgátat kellett kiépíteni.

Nagyobb településrészek már nem kerülhetnek víz alá, de Körmend alatt több olyan település is van, ahol az ártérbe nyúló egy-két szélső házat még elérheti a víz. Ezekben a falvakban nincsenek töltések, ezért a házakat homokzsákokkal veszik körül. Az önkormányzat kérésére szaktanácsadókat is küldenek a helyszínre.

Jelenleg az vízügyi igazgatóság 85 szakembere, a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai, valamint a települések önkéntes segítői, helyi lakosok dolgoznak a Rába mentén - közölte az igazgatóhelyettes.

Hozzátette: a térségben az éjszaka folyamán több mellékutat is lezártak, így továbbra sem lehet közlekedni az országhatár és Pinkamindszent, a Vasalja-Kemestaródfa, a Molnaszecsőd-Döröske, a Csörötnek-Röntök, a Csörötnek-Vasszentmihály és a Csákánydoroszló-Halogy közötti úton.

Kétszáz méter hosszúságú nyúlgátat építettek ki a 86-os út egy alacsonyabb szakaszán, a Csörnöc-híd felől Nádasd irányába. Ezen a szakaszon így nem került sor útlezárásra, így elkerülhető volt az egész megyét érintő közlekedési káosz - közölte Gaál Róbert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását