2024. május 17. - Paszkál

Sikeresek a magyar borok

A magyar borok jelentős sikerét hozta a 10. alkalommal megrendezett VinAgora Nemzetközi Borverseny, amelyet 2000 óta a világ tíz legjelentősebb borversenyének egyikeként tartanak számon - közölte az MTI-vel László Ágnes, a rendezvény sajtófőnöke.
2009. június 25. csütörtök 14:47 - HírExtra
A bormustra hivatalos eredményhirdetésre, valamint a médiazsűri különdíjainak átadására július 3-án délelőtt Budapesten, a Vörösmarty téren az új "üvegpalotában" a VinAgora Borgálán kerül sor.

A szakemberek által a közép-európai boriránytűnek is tartott bormustrát június 18-21. között, Sopronban, a Hotel Fagusban rendezték meg.

A közlemény szerint a VinAgora Nemzetközi Borversenyen a magyar borok - 379 magyar bormintát neveztek a magyar termelők - jelentős sikert értek el: 1 nagyaranyérmet, 39 aranyérmet és 72 ezüstérmet nyertek. A nyolc Champion-díjból pedig - amelyet az aranyérmet nyert borok versenyeztetése után ítélnek oda - hatot magyar bor érdemelt ki.

A megmérettetésre 542 borminta érkezett - Magyarországgal együtt 21 országból - Európából, Ausztráliából, Dél-Amerikából, Dél-Afrikából, Japánból, Kanadából és az USA-ból. A Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. 1992 óta rendezi meg a VinAgora Nemzetközi Borversenyt. A korábban kétévente tartották, mostantól viszont már évente szervezik meg rendezvényt.

A nemzetközi bírálóbizottság az egy 1 nagyaranyérmen kívül 54 arany- és 110 ezüstérmet ítélt oda fehér, vörös, rosé, késői szüretelésű, botrytizált - azaz aszú - és úgynevezett erősített borok kategóriában.

A VinAgora Borgálán a nagyközönség - belépődíj ellenében - nem csupán a díjazott borokat ismerheti meg, hanem valamennyi, a versenyre beérkezett, több mint 500 bort is megkóstolhatja - tartalmazza a szervezők közleménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását