2024. június 16. - Jusztin

Csökken az adó

A turisztikai szállásadók számára 2-2,5 milliárd forint adóteher-csökkenést jelent a szálláshely-szolgáltatás kedvezményes, 18 százalékos adókulcsa - közölte Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) államtitkára szerdán Hajdúszoboszlón.
2009. június 24. szerda 20:39 - HírExtra
A válságkezelés a kormány és a szakma feladata egyaránt, a kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy a turisztikai vállalkozások megőrizzék versenyképességüket - tette hozzá a szezonnyitó hajdúszoboszlói turisztikai nap keretében tartott előadásában az államtitkár.

Oláh Lajos emlékeztetett rá: a kormány a közelmúltban döntött arról, hogy a szálláshely szolgáltatás a kedvezményes, 18 százalékos áfakulcs alá kerül már júliustól. Ezzel a turisztikai ágazat egy nagyon jelentős szegmense, a szállodaipar kapott kormányzati segítséget - jegyezte meg.

Ezzel nőtt az esély arra, hogy a külföldi turisták hazánkat Magyarországot válasszák, és nagyobb az esély a belföldi turisták itthon tartására is - mutatott rá.

A politikus szólt arról, hogy a válság a turizmus ágazatot sem kímélte: az idén jelentős - 10-12 százalékos - visszaesést tapasztalható országos szinten. Hajdú-Bihar megyében az országos átlagnál jobb a helyzet - jegyezte meg -, de itt is visszaesés tapasztalható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását