2024. május 3. - Tímea, Irma

Fél Teherán őrizetben

Négyszázötvenhét embert vettek őrizetbe szombaton az iráni főváros, Teherán központjában a rendőrök és a tüntetők összecsapását követően - közölte az állami rádió rendőrségi forrásokat idézve.
2009. június 22. hétfő 09:30 - HírExtra
A rádió szerint hétfőre virradó éjszaka nyugalom honolt Teheránban, első ízben a június 12-i elnökválasztás óta, bár szemtanúk a brit hírügynökségnek elmondták, hogy vasárnap este lövéseket hallottak a főváros két északi kerületében. A Farsz iráni hírügynökség ugyanakkor arról számolt be, hogy negyven rendőr megsérült és 34 kormányépület megrongálódott a tiltakozások során. Továbbra is ellentmondó adatok látnak napvilágot a tüntetések halálos áldozatainak számát illetően.

Az állami televízió szerint szombaton tízen haltak meg és több mint száz volt a sebesültek száma. Más források 13 halottról beszélnek. A tíz napja tartó zavargások hivatalosan elismert halottainak száma 17.

Közben az angol nyelvű Press TV bejelentette, hogy szabadon engedték Hasemi Rafszandzsáni ajatolláh, volt elnök lányát, Faezehet, akit négy további családtagjával együtt vettek őrizetbe szombaton egy tüntetés során. Részleteket nem közöltek. Hozzátartozóit már korábban elengedték. Rafszandzsáni ajatolláh Muszavi támogatójának számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását