2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Baka szerint van esélye

Továbbra is lát esélyt megválasztására Baka András a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára. Erről a jelölt a Fidesz frakcióüléséről távozóban nyilatkozott újságíróknak, hétfőn a Parlamentben.
2009. június 22. hétfő 11:52 - HírExtra
Baka András arra a kérdésre, hogy ezúttal nagyobb esélyt lát-e a megválasztására, azt mondta: változatlanul lát esélyt erre, és ez volt az oka, hogy elfogadta a jelöltséget. Hozzátette: hogy ez az esély mekkora, azt nem latolgatná a választás előtt.

A jelölt bővebben nem kívánt nyilatkozni a meghallgatásról miután zárt ülés volt, és mint mondta, nem kapott felhatalmazást, hogy közöljön bármit.

Arra a kérdésre, hogy kisebb támogatottságot érez-e a Fidesz részéről, Baka András azt mondta, nincsenek érzései ezzel kapcsolatban. Mint mondta, a meghallgatás korrekt, tisztességes légkörben zajlott. Arra, hogy mi a véleménye arról, ha az MSZP valamilyen módon nyílttá tenné a saját szavazását, a jelölt úgy reagált: annak ellenére, hogy a nyílt szavazás talán neki kedvezne, azt mondja, hogy a titkos szavazás az elfogadható ebben az esetben. Nem az alkotmányos szabályokat kell hozzáigazítani a rossz gyakorlathoz, hanem a kifogásolható gyakorlatot kell hozzáigazítani az alkotmányos szabályokhoz - fogalmazott Baka András.

Sólyom László köztársasági elnök harmadszor jelölte Baka Andrást, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi magyar bíráját a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását