2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiutasították! Az iráni tüntetőket támogatta a BBC teheráni riportere?

Az iráni hatóságok kiutasították a BBC brit tévé és rádió teheráni állandó tudósítóját, és felszólították, hogy huszonnégy órán belül hagyja el a közép-keleti országot - jelentette vasárnap az iráni kormányhoz közel álló Farsz hírügynökség.
2009. június 21. vasárnap 18:59 - HírExtra
 A BBC londoni központjában később megerősítették a hírt, az iráni kulturális miniszter pedig a brit sajtóorgánumok elleni további fellépéssel fenyegetőzött. A Farsz beszámolója szerint az iráni hatóságok azzal indokolták döntésüket, hogy Jon Leyne "támogatta" az ellenzéki tüntetőket, álhíreket közölt, tudósításaiban nem tartotta magát a pártatlanság elvéhez és "lábbal tiporta" az iráni nemzet jogait.

Az iráni hatóságok már napok óta azzal vádolták a BBC-t és más - közelebbről meg nem nevezett - nyugati sajtóorgánumokat, hogy támogatják a Mahmúd Ahmadinezsád ultrakonzervatív iráni elnök újraválasztása ellen demonstráló ellenzéki tüntetőket. Ahmadinezsád a hivatalos eredmény szerint nagy fölénnyel nyerte meg a múlt pénteki elnökválasztást. A második helyen végzett Mir Hoszein Muszavi reformszellemiségű ellenzéki jelölt választási csalást emleget, új választást követel, hívei pedig szinte naponta tüntetnek Teheránban.

A BBC Londonban kiadott szűkszavú közleményében sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy iráni tudósítóját az ország elhagyására szólították fel, de közölte, hogy teheráni irodája nyitva marad.

Közben az iráni kulturális és vallásügyi miniszter a brit sajtóorgánumok elleni további megtorló intézkedésekkel fenyegetőzött arra az esetre, ha ez utóbbiak "továbbra is beavatkoznak" az iráni belügyekbe - jelentette a félhivatalos Mehr hírügynökség. "Amennyiben a különböző tévé- és rádióállomások folytatják a beavatkozást országunk belügyeibe azzal, hogy hazug vagy pontatlan információkat közölnek Iránról, vagy semmibe veszik a nemzetközi újságírói etikai normákat, további megtorló intézkedések lesznek" - idézte a hírügynökség Muhammad Hoszein Szafar-Harandit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását