2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kavarodás Wimbledonban

Alaposan átrendeződött a férfi egyes sorsolása a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon, miután a világelső és címvédő Rafael Nadal pénteken bejelentette visszalépését. Távollétében az erősebb nem tornájának nem lesz első kiemeltje.
2009. június 20. szombat 13:55 - HírExtra
A spanyol játékos  - aki tavaly első alkalommal diadalmaskodott a sportág szentélyében - térdsérülése miatt marad távol a londoni, füvespályás Grand Slam-viadaltól.
    
Helyét az ötödikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro veszi át a táblán, ő eredetileg az alsó ágra került a péntek délelőtti sorsoláson. Del Potro első ellenfele a világranglistán 49. francia Arnaud Clement lesz, s amennyiben győz, a második fordulóban a 2002-es bajnok ausztrál Lleyton
Hewitt várhat rá. Utóbbi valószínűleg örül a változásnak, mivel legutóbbi tétmeccsükön - a Roland Garros harmadik körében - mindössze öt játékot tudott nyerni Nadal ellen.
    
A Wimbledonban eddig ötször diadalmaskodó és idén a Roland Garroson legyőzhetetlen svájci Roger Federer - aki rekordot jelentő 15. GS-trófeáját gyűjtheti be a brit fővárosban - a tajvani Lu Jen-hszun (Lu Yen-Hsun) ellen kezd, később, a 16 között a Párizsban döntős svéd Robin Söderling, a negyeddöntőben pedig a horvát Ivo Karlovic lehet az ellenfele.
    
Nadal visszalépése után a német Nicolas Kiefer 33. kiemelt lett, a brazil Thiago Alves pedig szerencsés vesztesként felkerült a 128-as főtáblára. Első kiemelt nem lesz az idei tornán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását