2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Interneten mérik fel az egészségünket

Országos lakossági egészségfelmérést végez az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); idén először interneten lehet kitölteni a kérdőívet - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.
2009. június 19. péntek 07:46 - HírExtra
A június 30-ig tartó programra bárki jelentkezhet, a kérdőív kitöltése 15-20 percet vesz igénybe; az anonim felmérésben az egészségi állapotról, életmódbeli szokásokról, az egészségi állapotot befolyásoló körülményekről kérdezik az embereket.

Az ÁNTSZ Országos Szakmai Módszertani Központ egészségmonitorozási osztálya előzetesen több mint háromezer település 196 ezer lakosát kereste meg elektronikus levélben, mellékelve egy azonosító számot, amellyel be lehet lépni az oldalra. Azonban azonosító kód nélkül is bárki csatlakozhat a felméréshez, ha ellátogat a http://www.olef.oszmk.hu oldalra.

A tájékoztatás szerint a felmérés adatai alapján olyan népegészségügyi programok készíthetők, amelyek segítik a lakosság egészségének hosszabb távú megőrzését, az egészségben eltöltött életévek meghosszabbítását. Segítségével meg lehet ítélni, megfelelő szintű-e az egészségügyi ellátás egy-egy kistérségben, illetve, hogy az egészségügy mely területein van szükség fejlesztésre.

Magyarországon 2003-ban volt utoljára országos lakossági egészségfelmérés.
Akinek nincs internet-elérhetősége vagy inkább papíralapú kérdőívet szeretne kitölteni, hívhatja a (1) 476-6416 vagy a (74) 510-209 telefonszámot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását