2024. május 7. - Gizella

Fidesz: A másik két "offshore-lovagot" is szólítsa fel lemondásra az MSZP!

A Fidesz azt várja, hogy miután Tóbiás József (MSZP) szorgalmazta Simor András MNB-elnök lemondását, a szocialisták hamarosan hasonló felszólítást tesznek a másik két "offshore-lovag", Bajnai Gordon kormányfő és Oszkó Péter pénzügyminiszter irányába is.
2009. június 19. péntek 13:41 - HírExtra
A Fidesz elnöki stábjának vezetője arra reagálva közölte ezt sajtótájékoztatóján, hogy Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója pénteken arról beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában, hogy Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének le kellene mondania posztjáról.

Tóbiás József hangsúlyozta, hogy amit mond, az a személyes véleménye. A szocialista politikus szerint Simor András "nem állta ki a morális próbát, amelyet egy gazdasági válságban a baloldal elvár felelős poszton lévő emberektől", s hozzátette: ezt az MNB-elnöknek végig kell gondolnia.

Az MNB sajtóosztálya az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni a frakcióigazgató felvetésére.
Szijjártó Péter tájékoztatóján - kérdésre válaszolva - mindezzel kapcsolatban közölte: az, hogy ma Simor András az MNB elnöke, egyértelműen a szocialisták felelőssége, az ő miniszterelnökük jelölte, és mindig is támogatták.

Emlékeztetett: amikor a Fidesz felhívta a figyelmet, hogy tarthatatlan, hogy a magyar pénzügyi rendszer stabilitásáért felelős ember offshore-cégbe menekíti ki több száz millió forintos vagyonát, akkor a mentelmi bizottság szocialista elnöke - ahelyett, hogy elrendelte volna a vagyonnyilatkozati vizsgálatot - védelmébe vette a jegybankelnököt.

"Amit Tóbiás József most mondott, az szerintem azt jelenti, hogy a szocialisták olyan egyharmados kapacitáson vannak jelenleg. Egyharmadát értették meg az alapigazságnak" - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve: várják, hogy hamarosan felszólítást tesznek a szocialisták a másik két "offshore-lovag", Bajnai Gordon és Oszkó Péter irányába is. Ha ez megtörténik, akkor lehet azt mondani, hogy az MSZP érti az alaphelyzetet - jegyezte meg Szijjártó Péter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását