2024. május 22. - Júlia, Rita

Felújítják a fürdőt

A Sárospatakhoz tartozó Végardón pénteken adták át az úgynevezett nyári fürdő félmilliárd forintból megújult részlegét, az új épületegyüttest Makovecz Imre, a város díszpolgára tervezte.
2009. június 19. péntek 20:01 - HírExtra
A beruházásra az elmúlt évben kibocsátott, kétmilliárd forint értékű kötvényből teremtette elő a forrást a tulajdonos önkormányzat - mondta Hörcsik Richárd (Fidesz), Sárospatak polgármestere.

A februárban megkezdődött és most befejezett kivitelezés során egyebek mellett új bejáratokat alakítottak ki, elkészült egy 500 négyzetméteres új medence, kicserélték a közműveket, felújították a termálkutakat. A polgármester közölte azt is: elkezdődött a fürdő fejlesztésének 1 milliárd 250 millió forint értékű második üteme is, a közbeszerzési eljárással.

A pénzből 250 millió forint európai uniós támogatás, a többit a kibocsátott kötvényből befolyt összeg fedezi, míg a fejlesztés harmadik üteme, egy 90 szobás, négycsillagos szálloda megépítése vállalkozó bevonásával történik majd.

A fürdőfejlesztésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város képviselő-testülete három benyújtott pályázat közül választotta ki a Makona kft. tervét. Makovecz Imre építész hosszú idő után tért vissza a zempléni városba, korábban tervei alapján itt művelődés ház és középiskola is épült.

Hörcsik Richárd szerint Sárospataknak nem csupán egy modern fürdőre, hanem egy új wellness központra van szüksége Végardó jövőbeni felvirágoztatásához, különleges látnivalóval és kuriózumot jelentő épületegyüttessel kell idecsábítani a vendégeket itthonról és a határon túlról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását