2024. május 18. - Erik, Alexandra

Federer történelmi bravúrra készül

Hétfőn megkezdődnek a főtáblás küzdelmek az idei harmadik tenisz Grand Slam-tornán, az angol nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál történelmi bravúrra készül Wimbledonban a svájci Roger Federer.
2009. június 19. péntek 10:13 - HírExtra
"Nagyon szeretek füvön teniszezni, keményen készültem, és bízom abban, hogy az idén is eljutok a negyedik fordulóig Wimbledonban" - mondta elutazása előtt a világranglistán 29. Szávay Ágnes, hozzátéve: "persze, egy kedvező sorsolás sem ártana."

Czink Melinda, a másik magyar főtáblás nagyszerűen szerepelt az idén: jelenleg - pályafutása legjobbjaként - 54. a rangsorban, pedig januárban még csak a 105. helyen jegyezték a 26 esztendős játékost.

A férfiaknál ezúttal sincs magyar, utoljára 2004-ben (!) Kisgyörgy Gergely képviselte a nemzeti színeket, aki a lengyel Lukasz Kubottal a párosverseny második fordulójáig jutott.

A sztárok közül a svájci Roger Federer különleges bravúrra készül: szeretné begyűjteni hatodik wimbledoni sikerét, s ezzel pályafutása 15. Grand Slam-tornáján diadalmaskodva megelőzné az amerikai Pete Samprast az örökranglistán. A Fedexpressnek is nevezett bázeli sportember az idei Roland Garroson aratott sikerével hozta be tengerentúli vetélytársát ebben a vetélkedésben.

Legnagyobb ellenfele a címvédő spanyol Rafael Nadal lehet, aki tavaly maratoni összecsapáson akadályozta meg a svájcit abban, hogy sorozatban hatodszor emelhesse magasba a "szentélyben" a győztesnek járó serleget. Az idén azonban váratlanul megszakadt a mallorcai salakkirály menetelése: Párizsban a svéd Robin Söderling óriási meglepetésre legyőzte őt, és ezzel "kikaparta a gesztenyét" Federer számára. Nadal később térdproblémákra hivatkozva lemondta az összes wimbledoni előversenyt.

Ami a trónkövetelőket illeti, komoly babérokra tör a hazai kedvenc Andy Murray, és az utóbbi időben sokat botladozó szerb Novak Djokovic is megrázhatja magát.

A hölgyeknél Venus Williams a címvédő, akinek húga, Serena volt az ellenfele a legutóbbi fináléban. Ha kedvük úgy tartja - és a sorsolás nem hozza össze őket korábban -, megismétlődhet a tavalyi felállás. Venust éppen Szávay győzte le a Roland Garroson, ám más a salak és megint más a fű: a 20 éves magyarnak Wimbledonban bizonyára csekély esélye lenne a sokszoros bajnok ellen. Serenát ugyancsak Párizsban a későbbi győztes Szvetlana Kuznyecova intézte el nagy csatában. Ha az orosz hölgy így folytatja, akár a harmadik Grand Slam-győzelmét is bezsebelheti Londonban. Honfitársa, a világelső Dinara Szafina a Garros nagy vesztese, aki egyelőre GS-siker nélkül áll. De ott lehet a végelszámolásánál az ugyancsak orosz Jelena Gyementyjeva és Marija Sarapova, valamint a két szerb csillag, Jelena Jankovic és Ana Ivanovic.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását