2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: Nincs új lakástámogatási rendszer

Azzal, hogy a kormány július 1-jétől valamennyi lakástámogatási rendszert megszünteti, saját alkalmatlanságának árát akarja az erről nem tehető emberekkel megfizettetni - jelentette ki Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön, kommentálva a kabinet döntését.
2009. június 18. csütörtök 17:45 - HírExtra
Cser-Palkovics András szerint tény, hogy megszűnik valamennyi lakástámogatási rendszer, a többi ezen felül üres ígéret. Hozzátette: ezzel a döntéssel a kormány ellehetetleníti az otthonteremtést, a lakást vásárolni szándékozó családok helyzetét, és tovább nehezíti az amúgy is rossz állapotban lévő gazdaságot. A helyettes szóvivő kiemelte, hogy a döntéssel az építőipar is tovább süllyed.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: nem lehet új lakástámogatási rendszerről beszélni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hessler
2009. június 18. 18:27
Elégedettek lehetünk, hiszen 2002 óta csak most törölték el teljesen, pedig már 2001-ben sem tetszett nekik. Elég sokan élhettek vele ennyi idő alatt.
A "baloldali" kormány alatt ez a rendszer fenntarthatatlanná vált, mert az eredeti 2000-es tervek szerint az állam terhét az egyre csökkenő infláció könnyítette volna 2007-ig, majd az euró bevezetésével a kammattámogatás még kevesebb terhet jelentett volna.
A 2002-es szavazás után egyértelmű volt, hogy a gazdaság nem ezen az úton, hanem a régi megszokott szocialista úton megy tovább, melynek végállomását 1987-ben már megismertük. Ehhez képest elég sokáig élt a lakástámogatási rendszer.
Ha még maradnak egy kicsit a kormányon, egész biztos, hogy valamilyen módon a régi szerződésekhez is hozzá fognak nyúlni, mert már alig maradt olyan pénz, amit a konvergencia programba önthetnének, minden szociális kiadásra sor fog kerülni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását