2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Újra fúrják a 4-es metró alagútját

Újraindult a 4-es metró fúrópajzsa kedden a Duna alatt, így a jövő héten a déli pajzs elérheti a Fővám téri állomást - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság az MTI-vel.
2009. június 16. kedd 17:15 - HírExtra
A pajzs a múlt heti leállás után azután indulhatott el ismét, hogy a szakemberek megtisztították a marótárcsát a beragadt agyagtól - olvasható a közleményben.

Az igazgatóság kiemelte, hogy az alagútfúrás biztonságosan folytatható a Duna alatt, mivel az agyagréteget speciális hígító anyag befecskendezése mellett fejtik tovább, technikai szünetek azonban a jövőben is előfordulhatnak.

A 4-es metró déli alagútfúró pajzsa egy héttel ezelőtt, múlt kedden akadt el a Duna alatt, mert az addigitól eltérő szerkezetű agyag beleragadt a marótárcsába.

A déli pajzs május 18-án indult el a Duna alá és múlt péntekig a 300 méterből mintegy 190 métert tett meg. Amint átér a pesti oldalra, északi párja is elindulhat a Szent Gellért térről.

A DBR korábbi közlése szerint az alagútépítési munkák a budai oldalon teljesen befejeződtek. A pesti oldalon történő építéshez a pajzskiszolgáló berendezés Kelenföldről fokozatosan áttelepül a Szent Gellért térre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását