2024. május 2. - Zsigmond

A Malév egyelőre nem emel

Az egyre emelkedő olajárak miatt a KLM és a British Airways is bejelentette hétfőn, hogy emelik a repülőjegy kerozinpótdíját. Németh Krisztina, a MALÉV kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökség megkeresésére azt mondta: jelenleg nem növelik a pótd
2007. november 12. hétfő 18:13 - Hírextra
Németh Krisztina hozzátette: október 12-e óta a MALÉV bruttó árakat közöl, így ha a jövőben emelnék is a kerozinpótdíjat, azt az utasok azonnal látni fogják.

A British Airways a pótdíjjal kapcsolatban bejelentette, hogy csütörtöktől a 9 órás repülésnél nem hosszabb távolsági járatok esetében irányonként 10 fonttal (mintegy 3600 forinttal), a 9 órás repülésnél hosszabb járatokon pedig 15 fonttal (nem egész 5500 forinttal) drágítja a pótdíjat. A többi, rövidebb távolságú járatokon irányonként 2 fonttal (körülbelül 720 forint)tal növeli a díjat. A brit légitársaság közleményében kiemeli: a legutóbbi, júliusi drágítás óta több mint 20 dollárral emelkedett az olaj hordónkénti világpiaci ára. A cég számítása szerint a 2008 márciusában záruló pénzügyi évben a BA üzemanyagköltsége eléri a 2 milliárd fontot (mintegy 720 milliárd forintot).

A KLM légitársaság szintén bejelentette, hogy emeli a pótdíjat: európai járatain 2 euróval (mintegy 500 forinttal), a tengerentúliakon pedig 10 euróval (2500 forinttal).
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását