2024. május 3. - Tímea, Irma

Új parancsnok a NATO-csapatok élén

Stanley McChrystal személyében új parancsnoka van hétfőtől az Afganisztánban állmásozó NATO-csapatoknak és a közép-ázsiai országba vezényelt amerikai haderőnek.
2009. június 15. hétfő 09:42 - HírExtra
A négycsillagos amerikai tábornok korábban a különleges erők parancsnoka volt. David McKiernan tábornokot váltja a poszton. A várakozások szerint McChrystal "kevésbé hagyományos" megközelítést alkalmaz majd az immár több mint hét éve tartó afganisztáni háborúban. Beiktatásán arról beszélt, hogy az afgán nép áll az afganisztáni küldetés középpontjában. Mint mondta, meg kell védeni a helyieket az erőszaktól, egyúttal tiszteletben kell tartani a vallásukat és a hagyományaikat.

Hozzátette, noha körültekintően fogják végrehajtani műveleteiket, nem lesznek ijedősek.

Afganisztánban az utóbbi időben határozottan élénkebb a kormányellenes felkelők tevékenysége. Az országban - ahol két hónap múlva elnökválasztást tartanak - 2001 óta most állomásozik a legtöbb külföldi katona: 56 ezer amerikai és további összesen 32 ezer fegyveres másik 41 országból, köztük Magyarországról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását