2024. május 29. - Magdolna

Sólyom elégedetlen a parlamenttel

Meg kell gondolni, mi értelme van újra jelölni főbírót egy ilyen parlamentnek - mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn újságíróknak, miután a Ház 184 igen és 108 nem ellenében nem szavazta meg az államfő jelöltjét.
2009. június 15. hétfő 19:11 - HírExtra
Meglepő és váratlan eredményt hozott a parlamenti szavazás, és miután titkos szavazás volt, ezért soha nem is lehet majd hitelt érdemlően megtudni, mi történt - fogalmazott Sólyom László.

Kiemelte: mind a két nagy párt parlamenti frakciója támogatásáról biztosította a jelöltet, ezek után a 108 nem szavazat azt mutatja, hogy valaki nem mondott igazat.

Hangsúlyozta: arra kell számítani, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz frakciója a másikat fogja hibáztatni.

Úgy fogalmazott, hogy a magyar parlament nagyon súlyos csapást mért a magyar igazságszolgáltatásra és a jogállamiságra is.

Hozzátette: ezzel az eredménnyel a parlament szavahihetősége rendült meg.
Kérdésre válaszolva közölte: nem kíván egyeztetni a pártokkal, ha egyáltalán újra jelöl főbírót. Meg kell gondolni, mi értelme van újra jelölni főbírót egy ilyen parlamentnek.

Arra a kérdésre, hogy kér-e magyarázatot a pártoktól az eredmény miatt, azt válaszolta: nem kérhet, hiszen a jelölés után történtekbe már nincs beleszólása, de a véleményét nem hallgatja el.

Mint kiemelte, semmi nem szólt Baka András személye ellen.

Az államfő úgy fogalmazott: a Legfelsőbb Bíróság már egy éve főbíró nélkül működik, azonban az üzemszerű működésben ez nem okoz fennakadást.

Mindez az egész testületnek a szellemére azonban káros hatással van - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

zeta33
2009. június 16. 14:23
Úgy látszik a KE úrnál elgurult a Kavinton. Már nem emlékszik, milyen botrányos, nyögvenyelős cirkusz közepette került - méltatlanul - abba a székbe, ahol aztán semmit, de semmit nem tett a demokrácia érdekében. Vannak akik nem felejtenek és ez ismétlődően vissza üt. Nem kell háborogni le kell nyelni a békát, ahogy mi is hagyjuk a sólymot gárdázni, stb...
sharapova2008
2009. június 16. 13:22
Én meg kurvául elégedetlen vagyok az ÖNTÖRVÉNYŰ,NAGYKÉPŰ,ZAVAROS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÁLLAMFŐI TISZTSÉGBE KERÜLT SÓLYOMMAL!Ez a figura,többet árt országnak,mint egyelőre az MSZP,az SZDSZ,ill.a Fidesz és a Jobbik együttvéve?! MIT KÉPZEL MÉGIS EZ A TÖKFEJ MAGÁRÓL?
thurvj97
2009. június 15. 19:44
Mi pedig, nagyon sokan elégedetlenek vagyunk az államfővel. Így kvittek vagyunk!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását