2024. április 20. - Tivadar

Mélygarázsok épülhetnek fővárosi támogatással

Az Állatkerti körút és a Felvonulási tér alatt is mélygarázsok létesülhetnek magántőke bevonásával, közpénzek felhasználása nélkül - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének álláspontját Nyáry Krisztián az MTI-vel.
2009. június 15. hétfő 12:35 - HírExtra
A Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az építési koncesszióval megvalósuló mélygarázs-építési elképzelések augusztus végéig kerülnek a fővárosi önkormányzat illetékes testületei elé. Az Állatkerti körúton 800, a Felvonulási téren 1450, a Március 15. téren és a Műegyetem rakparton 630-630, a Keleti pályaudvarnál pedig 480 férőhelyes mélygarázs létesülhetne a föld alatt.

A Városliget szabályozási tervének módosítását is támogatta a kabinet, és ez részben a mélygarázs-építési programot is érinti. A szabályozás fő célja a liget használati és közlekedési terhelésének a csökkentése, a szabadidős, kulturális és rekreációs jelleg erősítése. A távlati tervek közt szerepel a Kós Károly sétány főúthálózati szerepének megszüntetése is - jegyezte meg a kommunikációs igazgató.

Nyáry Krisztián kifejtette, hogy a Hősök terén az autóközlekedést úgy módosítanák, hogy a járműforgalmat a múzeumok mögött vezetnék el, és így a múzeumok között a tér egységes gyalogos felületté válna. Az Állatkerti körúton a mélygarázsépítéssel egyidejűleg megszűnne a felszíni parkolás és az átmenő forgalom.

A turistabuszok részére az 1956-os emlékmű helyett a mélygarázsban és a Vágány utca mentén alakítanának ki várakozó helyet. Ez utóbbi helyen 26 busz férne el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását