2024. április 23. - Béla

Mit tegyek, csúnya az arcom? Itt a megoldás!

Rengeteg ember néz reggelente félve a tükörbe, mert cseppet sincs kibékülve azzal a képpel, ami visszanéz rá. Ezen könnyen lehet segíteni, csak kísérletezgetni kell!
2009. június 14. vasárnap 08:49 - Kővári Adrienn
Arcunk szépsége, vagy éppen hibái rengeteg mindenről árulkodnak. Fiatalként a pattanásos bőr úgymond egészen megszokottnak számít, de a második ikszen fölül már nem annyira, de sokan még a harmincas éveikben sem tudják levetkőzni ezeket a bőrproblémákat.

Nem mindenki születhet szépnek, hangzik el az ismert közhely, de ha még van is benne egy pici igazság, ettől függetlenül nem szabad beletörődni a helyzetbe. Rengeteg ember használja naponta a különböző arclemosókat, tisztítókat, s mindenféle praktikákat bevetnek, hogy szebbé tegyék mindennapjaikat.

Ha feszül, és hámlik

Házi praktikák
Léteznek különféle otthon is könnyen elkészíthető termékek, amik egyeseknek beválnak, míg másoknak nem. Ilyen az élesztő is, sokan csodaszerként tekintenek rá. Egy picike darab élesztőt összekeverünk egy tálkában, felöntjük vízzel, s már kenhetjük is az arcunkra. Érdemes olyan 10-15 percig rajta hagyni az arcunkon, majd alaposan lemosni. Ezzel csak egy baj van: nagyon büdös. Lehetőleg ne randi előtt kísérletezgessünk vele.
Sokan szenvednek a kiszáradt bőrrel, aminek egyértelműen a vízhiány az oka. Ilyen esetben érdemes a szokottnál is több folyadékot magunkhoz venni, és olyan hidratáló krémmel kenegetnünk az arcunkat, ami sok folyadékot tartalmaz, és kifejezetten száraz arcbőrűeknek készült.

Sajnos a helyzet azért nem ilyen egyszerű. Ha nagyon sok probléma van arcunkkal, akkor mindenképp keressünk fel egy bőrgyógyászt vagy egy kozmetikust, és kérjük ki a véleményét. Ugyanis sok esetben előfordul, hogy száraz az ember bőre, de közben mégis a zsíros bőrtípusba tartozik. Ha így van, kenegethetjük magunkat extra szárazságot megelőző krémekkel, cseppet sem fog javulni a helyzet. Talán még romlani is fog.

Ráadásul a bőrünk sem egyformán reagál. Ha egész testünk ki van száradva, akkor mindenképp olyan testápolóval kenegessük, ami száraz, vagy extra száraz bőrtípusúaknak készült. Eközben sok esetben arcunk zsírosnak számít, így teljesen máshogyan kell nekilátni az ápolásának.

Nem mindegy mit eszünk!

A szép arcbőr titka legnagyobb részt az ételekben keresendő. Fontos, hogy sok A-, C-, és E-vitamint juttassunk be a szervezetünkbe. Kerüljük a fűszeres, zsírós ételeket, és sajnos a csokoládét is. A cukor nem tesz jót bőrünknek, nagyon sok embernek a szervezete érzékenyen reagál rá. Ezért nemcsak a csokoládé kerülendő, hanem a rengeteg édesített üdítőital is, vagy bármi, ami túl sok cukrot tartalmaz.

A cigaretta sem tesz jó arcunknak, de az alkohol sem. Természetesen nem mindenki érzékeny a fentebb felsorolt hozzávalókra, de aki könnyen kipattog, annak érdemes azzal kísérleteznie, hogy minimum egy hétre megvonja magától a túl fűszeres ételeket, a csokoládét, és javarészt csak vizet fog fogyasztani a kóla helyett. A változás mindenkinél más és más lehet, de elég hamar is jelentkezhet. Magunk is tapasztalni fogjuk, hogy nemcsak kevesebb pattanás fog előbukkanni arcunkon, hanem puhább is lesz, szebb, és még a zsírosság is elmarad.

Hogyan is lássunk neki az ápolásnak?

Ami még árthat szépségünknek
Ilyen a stressz vagy a túl sok füst. Köztudott, hogy az idegesség ártalmas, ezért sokan egy fárasztó hét után bizony nem szívesen néznek tükörbe. Meg kell próbálni kerülni a feszült helyzeteket. Nemcsak az arcunknak fontos a stresszmentes élet, hanem egészségünknek is. Egy átbulizott éjszaka után sokan szintén kerülik a tükör társaságát, mert a túlzott füst mennyiség szintén árthat szépségünknek, de ugyanígy az alkohol sem tesz túl jót neki.
A legfontosabb először is, hogy reggel, és este mindenképp tisztítsuk meg a bőrünket. Utóbbit sose felejtsük el, mert az egész nap keletkezett koszt, muszáj eltávolítanunk. Nők esetében a sminkről sem szabad megfeledkezni, ezért is fontos, hogy különböző tonikokkal, vagy tejekkel megtisztítsuk az arcunkat.

Utána érdemes hidratáló krémekkel bekenni bőrünket. Naponta kétszer végezzük ezt el, de hetente egyszer-kétszer, ahogy szükségét érezzük, használjunk arcradírt is. Ezzel nemcsak felfrissítjük bőrünket, hanem eltávolítjuk vele az elhalt hámsejteket, a koszt, és feszesebbé tesszük, rugalmasabbá bőrünket, amivel a ráncok ellen jobban lehet védekezni. Nemcsak arcradír létezik, hanem testradír is. Érdemes ezt is használni, ha szükséges, mert simább lesz tőle a bőrünk.

Ha nagyon problémás a bőrünk ne feledkezzünk meg a kozmetikusról sem, havonta egyszer érdemes ellátogatni hozzá, hogy alaposan kitisztítsa bőrünket. Az időpontot viszont ne egy fontos esemény elé tervezzük, mert sok esetben órák multával is piros marad az arcunk.

Nézzünk a pattanások mögé!

Sokkal fontosabb, hogy ne a tünetet - a csúnya arcbőr bizony tünetnek számít - akarjuk megszüntetni, eltüntetni, hanem inkább az okokat kezelni. Ha valaki egészségtelenül étkezik, akkor biztos lehet benne, hogy amiatt vannak pattanásai. Nem árt figyelni szervezetünk ph értékére is, ha nagyon sok savat tartalmazunk, akkor a mitesszerek könnyen ellephetnek minket.

Ez ellen mit lehet tenni? Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, dobjuk el a cigarettát, az alkoholt, a kávét, a cukrot. Ezek mikéntjéről már többször beszámolt a HírExtra is.

Friss levegőre, és pihenésre is szüksége van az arcunknak, ezek alapvetően jó hatással vannak bőrünkre, és csak ezután lehet krémeket vásárolni.

Mielőtt elkezdenénk mindent összevásárolni, mindenképp keressünk fel egy szakembert, mert, még ha kicsit általános dolgokat is mond, mindenképp előrébb juthatunk. Az biztos, hogy mindenkinek más miért pattog ki az arca, s abban is biztosak lehetünk, hogy mindenkinek más és más módszer fog beválni.

Azért érdemes kozmetikushoz is fordulni, mert egy idő után ő tud a legjobban segíteni, hiszen több kezelés elteltével ő is látni fogja, hogy mi az, ami használ bőrünknek, s mi az, ami nem. Azzal viszont mindenki egyetért, hogy ha tudjuk magunkról, hogy kicsit káros életmódot folytatunk, gyorsan változtassunk rajta, mert már egy hét elteltével is láthatjuk a változást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását