2024. május 16. - Mózes, Botond

Érdekünk Szerbia csatlakozása az EU-hoz

Magyarország nemzeti érdeke, hogy Szerbia csatakozzon az Európai Unióhoz, segíteni kell a vízummentesség elérését és fejleszteni a jószomszédi kapcsolatokat - közölte Kozma József.
2009. június 14. vasárnap 14:40 - HírExtra
A Vajdaság összeköti Szerbiát Magyarországgal és Európával, földrajzi és politikai értelemben is - hangsúlyozta Kozma József a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ)megalakulásának 15. évfordulója alkalmából.

Hozzátette: a Vajdaságban az európaiság, a demokrácia, a tolerancia és az autonómia a napi élet kihívásai közé tartozik.

A szocialista politikus szerint a Vajdaság a vajdaságiaké: magyaroké, szerbeké, horvátoké, ruszinoké, románoké, akik nem egymás kárára, hanem egymás hasznára akarnak a szülőföldjükön boldogulni.

Mivel a VMSZ egyszerre párt és nemzetiségi érdekképviselet is, mindkét intézményként erősnek kell lennie, s fejlesztenie kell a magyarság intézményeit - mondta.

A kormánypárti politikus szerint a VMSZ megkerülhetetlen tényező, amit az is bizonyít, hogy a VMSZ megalakulásának 15. évfordulóján tartott szombati palicsi ünnepségen ott voltak a szerbiai politikai elit képviselői, mások mellett Boris Tadic államfő, Slavica Djukic-Dejanovic házelnök, valamint magyarországi kormányzati és ellenzéki politikusok is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását