2024. május 2. - Zsigmond

Hajdu János: "Ha nem jutunk ki, annak egyetlen oka lesz"

Hajdu János a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya. Még. A szlovákok elleni blama után ugyanis bizonytalanná vált az Eb Nagy Laciék számára. A vasárnapi horvátok elleni meccs előtt a HírExtra megkereste a fásult kapitányt.
2009. június 13. szombat 18:10 - Gedei Szilárd
Eltelt már jó néhány nap a szlovákok elleni blama óta, hogyan látja most, mi volt a legfőbb gond azon a meccsen?

Az, hogy a második félidőben volt egy tíz perces periódus, amikor fizikálisan és mentálisan mélypontra kerültünk. A szlovákok ekkor nagyon ránk jöttek, és a vezetést is át tudták venni, és a végéig meg tudták tartani. Nem tudtunk kijönni a hullámvölgyből.

Kin ment el a meccs? Ki volt a kudarc főszereplője?

Erről nem szeretnék nyilatkozni, ezt majd a fiúkkal fogom megbeszélni.

Ha megtalálja a gondok forrását, ki tudja javítani azt a vasárnapi meccsre?

Selejtezőcsoportunk állása*
1. Horvátország 5 mérkőzés (163–110) 8 pont
2. MAGYARORSZÁG 5 mérkőzés (154–115) 8 pont
3. Szlovákia 5 mérkőzés (140–130) 6 pont
4. Görögország 6 mérkőzés (156–162) 6 pont
5. Finnország 7 mérkőzés (140–234) 0 pont
*A csoportból az 1. és a 2. helyezett jut tovább
Azt azért le kell szögezni, hogy Nagy Laci elöl nagyon jó teljesítményt nyújtott, s Fazekas Nándi is jól véd, védett. Úgy láttam, hogy a szlovákok ellen is voltak jó teljesítmények: Zubai Szabolcsnak és Iváncsiknak voltak kifejezetten jó megmozdulásai.

Ez rendben is van, de nézzük inkább a másik oldalt!

A balátlövő poszton például nem voltunk eredményesek, sok maradt a csapatban. Összességében azonban inkább a védekezésünk nem volt megfelelő, rengeteg hibával játszottunk a szlovákok ellen a második félidőben. Komoly gondjaink voltak.

Az is látszott a csapaton, hogy a fejekben is komoly gondok voltak…

Erről még nem beszéltünk, ugyanis még csak most (az interjú péntek délelőtt készült – a szerk.) találkoztunk, most megyünk Horvátországba.

Akkor úgy kérdezem: megfelelő volt a srácok hozzáállása?

Hát ez az... Itt voltak ezek a gyerekek, akartak is, csak valamiért úgy gondolták, hogy a szlovákok elleni meccs már az elején megvan. Mindenki a másikra várt. Talán túl biztosnak tűnt a meccs… Nem tudom, hogy mitől van ez az érzéki és fizikai fásultság.

Kíváncsi a válogatott tatai felkészülésére? Íme egy kis hangulatjelentés, még a szlovákok elleni kudarc előttről!

De hogyan lehet ezen segíteni? Hiszen most már a továbbjutás is veszélybe került…

Három pont kellene – ez jön még
2009. 06. 13. Szlovákia–Finnország
2009. 06. 14. Horvátország–Magyarország
2009. 06. 17. Horvátország–Szlovákia
2009. 06. 18. Magyarország–Görögország
2009. 06. 20. Szlovákia–Magyarország
2009. 06. 21. Görögország–Horvátország
Három mérkőzésen kell három pontot szereznünk. Zadarban a horvátok ellen pokoli nehéz lesz pontot szerezni, de nem feltartott kézzel megyünk, megpróbálunk helyt állni. A görögöket illene itthon megvernünk, Szlovákiában pedig abszolút háromesélyes lesz a meccs, ahogyan ők nyertek nálunk, úgy mi is képesek vagyunk náluk nyerni.

Számolgathatunk, de …

A továbbjutáshoz elég, ha a görögöket megverjük, a horvátok ellen nem is számolok pontot, arra ugyanis minimális az esélyünk...

...ebben az esetben a szlovákok ellen következhet a mindent eldöntő, ki-kimérkőzés, amiben egy esetleges kiesés is benne van.

Az óriási csalódás lenne, személy szerint nekem, és gondolom a közvéleménytől kezdve a szakmáig mindenkinek. Az őszi eredmények alapján ugyanis jogosan várható el a csapattól a kvalifikáció az Európa-bajnokságra. Ha mégsem sikerül, annak egyetlen oka lesz csak: ez a szlovákok elleni vereség.

Egyelőre azonban még a saját kezükben van a sorsuk, kiktől várja például a jó, a csapatot húzó teljesítményt a vasárnapi, zadari meccsen?

Megmondom őszintén, hogy mindenkitől. A horvátok ellen ugyanis csak úgy van keresnivalónk, ha mindenki száz százalékot nyújt. Ez vonatkozik a kapusoktól kezdve a védekezésünkön át a lerohanásainkig mindenre. Ha csak egy-két ember fog jól játszani, az minden bizonnyal kevés lesz…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását