2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mesterházy: folytatni kell a kormányprogramot

Folytatni kell a Bajnai-kormány programját - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakciójának vezetője vasárnap a választmány és a képviselőcsoport előző napi együttes üléséről beszámolva.
2009. június 8. hétfő 07:10 - HírExtra
A politikus az elhangzottakat idézve azt mondta: nemcsak tartalmilag kell felvenni a harcot az olcsó populizmussal, hanem politikailag is, mert az rombolja a magyar demokráciát, káros társadalmi hatásokat indított el.

A frakcióvezető kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a választmányi ülésen bárkit győzködni kellett volna a kormány támogatására.Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ az EP-választási eredmény után kihátrál-e a kormány mögül, Mesterházy Attila azt válaszolta: a programhoz mindkét frakció támogatást adott, ennek megfelelően haladnak tovább.

Elmondta, a politikai vitában mindenki amellett érvelt, hogy folytatni kell a kormány elmúlt ötven napban megkezdett programjának végrehajtását, mivel annak már látszanak az eredményei. Ezek között sorolta, hogy láthatóan stabilizálódott az euró árfolyama, megélénkült a magyar államkötvények iránti kereslet, illetve erősödött a nemzetközi pénzügyi világban a Magyarország iránti bizalom.

Az MSZP alelnöke közölte, arról is beszéltek, hogy a kormány programjának első pillére, a stabilizáció, a kiadások csökkentése komoly társadalmi feszültségeket váltott ki.
Hozzátette: ezek a feszültségek "kiváló táptalajul szolgálnak a demagóg, populista, pusztán az érzelmekre, az indulatok felkorbácsolására alapuló politikának".

Mesterházy Attila elmondta: a populizmussal szemben harc eszköze lehet a kormány programjának második és harmadik pillére, a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatás bővítése, a gazdaság dinamizálása, illetve a negatív társadalmi hatások csökkentése a szolidaritási csomaggal.

Szavai szerint a dühre és az indulatokra alapuló politika rombolja a magyar demokráciát, nem tesz jót az országnak, és káros társadalmi hatásokat indított el."Ezekkel a társadalmi jelenségekkel szembeni harcban az MSZP-nek kiemelt felelőssége van" - fogalmazott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását