2024. április 29. - Péter

Orbán a spanyolokkal tárgyalt

A Fidesszel közös munkacsoportot hoz létre a Spanyol Néppárt valenciai szervezete: az uniós források lehívása során szerzett spanyol tapasztalatok átadásáról Orbán Viktor állapodott meg szerdán Spanyolországban - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki s
2009. február 25. szerda 18:32 - HírExtra
A Fidesz elnöke a Valenciai Tartomány kormányzójával, Francisco Camps Ortizzal találkozott. A megbeszélésen szóba került, hogy Európa-szerte a valenciai régió hívja le a legsikeresebben az uniós forrásokat, ezért a felek közös munkacsoport létrehozását határozták el - írta közleményében Szijjártó Péter.

Az együttműködés értelmében a Spanyol Néppárt valenciai szervezete átadhatja a 90 százaléknál is hatékonyabb uniós forráslehívás tapasztalatait a Fidesz gazdaságpolitikusainak. Szijjártó Péter szerint a két néppárti politikus áttekintette annak lehetőségét is, hogy a jelenleginél több munkahelyteremtő spanyol beruházásra kerüljön sor Magyarországon.

Orbán Viktor csütörtökön folytatja nemzetközi tárgyalásait Berlinben, ahol találkozik a CDU-CSU-frakció vezető politikusaival, pénteken pedig Angela Merkel német kancellárral folytat megbeszélést, majd részt vesz egy konferencián is.

A Fidesz elnöke az Európai Néppárt alelnökeként az elmúlt napokban tárgyalt Donald Tusk lengyel és Mirek Topolánek cseh miniszterelnökkel Varsóban, illetve Prágában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását