2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány nem politizált a majálison

A következő pár év meghozza az előző tíz esztendő befektetésének, terhének gyümölcsét - mondta Gyurcsány Ferenc a pénteken Sárbogárdon rendezett szocialista családi majálison, a több mint félezer főnyi hallgatóság előtt.
2008. május 2. péntek 14:53 - Hírextra

A miniszterelnök, pártelnök ezen a napon, mint mondta, "nem politizál", szeretné, ha a nap "az örömről, a nevetésről, a táncról, a zenéről", s a közösség együttlétének öröméről szólna. Arról, hogy bár időnként nagyon nehezek a hétköznapok, a gondok mellett sok öröm, s remény van.

Gyurcsány Ferencet a majális helyszínéül szolgáló vendéglő udvarán Horváth András, az MSZP Fejér Megyei Szövetségének elnöke és Szabadkai Tamás, a sárbogárdi szervezet elnöke köszöntötte, s már a bejáratnál közrefogták az őt tapssal, néhányan öleléssel üdvözlő majálisozók.

Többen ismerősként köszöntötték, mivel a kormányfő többször járt már a térségben. Felnőttek és gyerekek is kértek autogramot tőle, s sokan bíztatták: "ne adja fel".

Erre buzdította egyébként a rendezvény résztvevőinek aláírásával ellátott, "húzzunk bele Feri" feliratú plakát is, amelyet - amikor már nem fért több aláírás a lapra - átadtak a pártelnöknek.

Gyurcsány Ferenc mintegy másfél órát töltött a sárbogárdiak majálisán. A halászléfőző-verseny résztvevőitől a hallékészítés mikéntjéről érdeklődött, megkóstolta a számára kínált süteményt, benézett a borverseny helyszínére, s beszélgetett a helyiekkel.

Volt, aki méltányossági nyugdíja ügyében kérte a segítségét, s a kormányfő erre azt válaszolta, hogy "erre van pénzünk", s az MSZP helyi elnökét kérte, adjon segítséget a probléma megoldásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását