2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bajnait megvendégeli az MSZP

Az MSZP választmányának szombati ülésén Bajnai Gordon miniszterelnök lesz a vendég; a testület megvitatja az európai parlamenti (EP) kampány tapasztalatait, a választást követő időszak feladatait - mondta Simon Gábor választmányi elnök csütörtökön az MTI-nek.
2009. június 4. csütörtök 18:01 - HírExtra
A kampánycsend idején zajló zárt ülésén beszélni fognak arról, milyen további gazdaságélénkítő lépésekre van szükség és hogyan bővíthetik a bajbajutott családokon segítő intézkedések sorát - közölte Simon Gábor.

Elmondta: Bajnai Gordon beszámol majd a kormányzat eddigi intézkedéseiről és következő időszak kormányzati politikájáról.

A választmány elnöke kitért arra, hogy ötven napja alakult meg a válságkezelő kormány, és létrejötte óta számos intézkedést hozott, elsősorban az államháztartás egyensúlyának stabilizálása érdekében.

A politikus emlékeztetett arra: a kabinet elsődleges célja az volt, hogy a gazdasági aktivitás csökkenése ellenére is megőrizze a munkahelyeket. Azok számára, akik mégis elveszítik a munkájukat, létrehoztak egy szolidaritási csomagot, amelynek része egy egymilliárd forintos induló összeggel startoló kríziskezelő alap - emlékeztetett Simon Gábor.

Simon Gábor szerint azt már látják, hogy a nemzetközi pénzpiacok jól reagáltak, a szombati ülésen azt tekintik át, hogy a magyar lakosság hogyan fogadta ezeket az intézkedéseket.

A választmányi elnök elmondta: az előző választmányi ülésen már megvitatták, most hétvégén pedig a választmány dönt az országgyűlési képviselők kiválasztásának elveiről és rendjéről, valamint a párt döntési és választási szabályzatának módosításáról.

Simon Gábor a május 23-i választmányi ülés után azt mondta: választókerületükben népszerű, tisztességes, az MSZP értékeit magukénak valló jelöltek indulhatnak szocialista színekben a 2010-es országgyűlési képviselő-választáson. A jelöltek kiválasztásánál szempont az is, hogy a párt programját vállalják, és győzelmi esélyeik is legyenek.

Az MTI információi szerint ez a szempontrendszer a szombati ülésen kiegészülhet azzal, hogy a képviselő a frakcióban végzett munkájával mennyire segítette a párt céljait, vagyis figyelembe vennék, ki hányszor szavazott engedély nélkül a frakció álláspontjával ellentétesen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását