2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Pető Intézet munkatársa is az eltűnt gépen volt

A Pető Intézet munkatársa, Szarvas Rita konduktor az Air France légitársaság eltűnt repülőgépének egyik magyar utasa - közölte az intézet rektori tanácsa kedden az MTI-vel.
2009. június 2. kedd 19:55 - HírExtra
A testület tájékoztatása szerint Szarvas Rita konduktor, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének munkatársaként brazíliai kiküldetéséből volt hazatérőben és tartózkodott annak a repülőgépnek a fedélzetén, amelyik hétfőn reggel tisztázatlan körülmények között eltűnt az Atlanti-óceán felett.

"A tehetséges és nagyreményű fiatal kolléganő hivatásszeretetben végzett munkáját mind a Pető Intézetben, mind pedig nemzetközi projektekben nagyfokú elismeréssel illetik, kedves személyiségét megbecsülés övezi" - írták.

Az intézmény rektora, Schaffhauser Franz által jegyzett közlemény szerint az intézet a családdal és a magyar Külügyminisztériummal folyamatos kapcsolatban van.

Az Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe hétfő reggel, a fedélzetén 228 emberrel tűnt el az Atlanti-óceán felett. Az A330-200 típusú Airbusnak közép-európai idő szerint 11 óra 10 perckor kellett volna leszállnia Párizs Roissy repülőterén, de már reggel 8 órakor nyoma veszett. A járat helyi idő szerint vasárnap este 7 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szállt fel a riói repülőtérről.

A légitársaság hivatalosan azt közölte, hogy az utasok között négy magyar volt.

A Hír Tv korábbi információi szerint két magyar felnőtt - egy nő és élettársa -, valamint két magyar kisfiú utazott a repülőgépen. A televízió az egyik magyar utas, az egyik kisfiú édesapjára hivatkozva azt közölte: a férfi volt felesége és közös gyermekük, a nő élettársa és egy másik, 10-11 év körüli, rokonlátogatóba vitt kisfiú utazott a gépen.

A Dunaújváros Online nevük elhallgatását kérő informátoroktól úgy értesült, hogy a másik felnőtt magyar utas a Dunaújvárosból elszármazott Gallasz József, 44 éves esztéta, menedzser. Az internetes portál szerint a férfi azért utazott Brazíliába, hogy élettársának a gyermekére vigyázzon. A nő a Pető Intézet munkatársaként háromhetes kurzust tartott Rio de Janeiróban. A családdal tartott a nő tizenegy éves rokona is - az MTI értesülése szerint egy Arnold nevű fiú Komlóról -, aki ottani családtagokat látogatott meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását