2024. április 25. - Márk

Országos néptáncfesztivál

Országos néptáncfesztivál kezdődött szombaton Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban; a háromnapos rendezvénysorozat ideje alatt a megőrzött dokumentumok segítségével felidézik a Tisza-parti városban 1964 óta megtartott táncos seregszemléket, és a versengés során tizennégy hazai együttes mutatja be produkcióját.
2009. május 30. szombat 21:46 - HírExtra
Az emlékezés jegyében elsőként fesztiváltörténeti kiállítás nyílt, Múltidéző címmel a már lezajlott szolnoki fesztiválok emlékezetes alkotásaiból készítettek összeállítást a szervezők. A színpadra lépett együttesek mellett felvételről sok nagy sikerű, díjazott koreográfiát bemutató művészeti csoportot is láthattak a nézők. A nosztalgikus nyitónapot táncház zárta, amelyen a Sebő-együttes húzta a talpalávalót.

A vasárnap 15 órától kezdődő versenyprogramoknak a Szigligeti Színház ad otthont, a látottakat és hallottakat a Felföldi László néptánckutató vezette zsűri értékeli. Az Aba-Novák Kulturális Központban és a Hild téren pünkösdi vigasság és városi gyermeknap lesz. Este ismét táncház kínál szórakozást, majd éjfélkor pünkösdi királyt és királynét választanak.
Pünkösdhétfőn szintén a Szigligeti Színházban kihirdetik a néptáncfesztivál eredményét, majd 10 órától a legjobbak gálaműsoron lépnek közönsége elé.

A néptáncfesztiválon szereplők közül a legjobb három együttes, koreográfus, zeneszerző és táncos szólista teljesítményét pénzjutalommal ismerik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását