2024. május 2. - Zsigmond

Ünnepi misék és istentiszteletek

Ünnepi miséket, illetve istentiszteleteket tartanak vasárnap és hétfőn a keresztény egyházak országszerte pünkösd alkalmából.
2009. május 29. péntek 19:22 - HírExtra
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét pünkösd vasárnap - közölte pénteken Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.

Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke ugyancsak pünkösd vasárnap a debreceni nagytemplomban tart ünnepi istentiszteletet - mondta Csoma Áron, az egyház szóvivője.

Hozzátette, hogy a református vallás alapítójának, Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából a Magyar Televízió Genfből, Kálvin egykori székhelyéről közvetíti a pünkösd vasárnapi ünnepi istentiszteletet délelőtt a Saint-Pierre katedrálisból.

Ittzés János evangélikus elnök-püspök az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy pünkösd vasárnap Győrben az Újtemplomban, pünkösd hétfőn pedig Győrújfaluban mutat be ünnepi istentiszteletet.

Pünkösdkor, a húsvét utáni ötvenedik napon a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását ünnepli a keresztény világ.Az ünnep elnevezése görög eredetű, az ötvenedik szóból származik; napja minden évben május 10-e és június 13-a közé esik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását