2024. május 14. - Bonifác

Fejlesztési alap segít majd a romákon?

Az MCF Roma Összefogás Párt roma fejlesztési alap létrehozását tartja szükségesnek Magyarországon az Európai Unió segítségével - jelentette ki Kolompár Orbán pénteken Gyöngyösön.
2009. május 29. péntek 20:53 - HírExtra
Az alap támogatása nyomán, elsősorban a munkaerőpiacon hasznosítható szakképzést nyújtó kurzusok indulhatnának a cigányság számára - közölte a párt elnöke, amikor Heves megyei kampánykörútja során meglátogatta a város romatelepét.

Az MCF egy mandátum megszerzésére számít az EP-választásokon, ugyanakkor a lista első tíz helyezettjéből egy szakértői csapat összeállítására készülnek, amely Brüsszelben segítené a mandátumot szerző képviselő munkáját - tette hozzá.

A pártelnök szerint Magyarországon akkor lehet előrelépni a cigányság oktatásában és foglalkoztatásában, ha a romák bele tudnak szólni a politika alakításába. Az MCF az egyetlen párt, amely képes kiállni a saját népéért.

Programjuk legfontosabb elemeként a tartós munkahely biztosítását említette valamennyi roma számára, mert a közmunkaprogramok csak tűzoltó jellegűek. Ehhez viszont a cigányság oktatási, egészségi és lakhatási helyzetének javítása szükséges - mondta.
A Gyöngyösön Durándaként ismert városrész lakói Kolompár Orbánnak elmondták, hogy félnek a magyar gárdától. Az összesereglett helyiek kórusban kiáltozták, hogy "le a gárdával".


Ennek kapcsán Kolompár Orbán azt mondta: a romák csak egymás segítségével tudják "megállítani a gárdát". Ehhez viszont az szükséges, hogy a cigányság leadja a szavazatát a június 7-i EP-választáson és voksával az MCF Roma Összefogás Pártot támogassa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását