2024. május 5. - Györgyi

"Ki a szánalmasabb?"-verseny: Fidesz kontra MSZP

Az ingatlanadó, és egyéb Bajnai-féle megszorítások körüli populista Fideszes baromságokat az MSZP megpróbálta überelni, így kialakult a "Ki a szánalmasabb?"-verseny. A meccs közel sem lefutott, pedig mindenki jobban járna, ha már rég az lenne.
2009. május 28. csütörtök 08:01 - Pásztor Balázs
Amikor a hülyék próbálják hülyíteni a hülyéket

Tegye fel a kezét aki azt hiszi, hogy az MSZP azért akarja bevezetni az ingatlanadót, mert az ő nevükön nincs túl sok értékes ingatlan, míg a Fidesz képviselőin igen. Á, egy ember, Szijjártó Péter. Most az tegye fel a kezét, aki azt hiszi, hogy a Fidesz azért ellenzi, mert ők túl sok házat mutyiztak össze, és véletlenül sem akarnak utána adózni. Kizárólag Molnár Csaba? Gyerekek, nem kéne leállni ezzel a komplett baromsággal?

Kicsit demagóg, de jelenleg pont ez a helyzet Magyarország két legnagyobb pártjának ingatlanadói kommunikációjával - a hangyányit is reálisan szemlélődő látja, hogy az egésznek semmi, de semmi értelme. A Fidesz eddig is ott rúgott az MSZP-be, ahol érte, csakhogy ezek a rúgások annyira szánalmasan populisták voltak, hogy egyre inkább maguk alól rúgták ki a talajt.

Az MSZP-ről legalább annyit el lehetett mondani, hogy ők eddig tartózkodtak a túlzott populizmustól, de most felvették a kesztyűt - ezzel eldobva az ellenzékkel szembeni egyetlen pozitív tulajdonságukat.

Konkrétan

Van nekünk egy szép ingatlanadónk, amit már régóta mindenki támogat, hisz így a házakat összemutyizó korrupt akasztófavirágokat is meg lehetne szívatni egy kicsit - csak most a válság beköszöntével azok is nyelnék az áldást, akik nem tartoznak e fent említett körökbe.

Ezt észrevéve az MSZP átalakította a tervezett vagyonadót úgy, hogy az gazdag-ellenes luxusadó legyen, és ne csökkentse tovább a párt alig 10 százalékos támogatottságát. Ez a lépés kifogta a támogatottsági szelet a Fidesz vitorlájából, akik azzal az orbitális baromsággal kampányoltak, hogy hatalomra kerülésük után minden Bajnai-féle intézkedést eltörölnek - legfőképp az ingatlanadót, hiába szerepelt az az ő terveikben is.

Aztán ez csak fokozódott: a legnagyobb ellenzéki párt azt kezdte fejtegetni, hogy az MSZP-s prominens politikusok nevén nincs túl sok értékes ingatlan, így ők nyilván vígan bevezetnék, hisz ők nem fogják ezt megszívni.

Erre jött a minap Molnár Csaba, kancelláriaminiszter nyilatkozata, aki szerint a Fidesz azért nem akarja az ingatlanadót, mert az ő prominenseik nevén rohadt sok drága ingatlan van, és féltik a pénztárcájukat. Ehhez még hozzáfűzte azt a mondatot is, amiért kijárna neki az aranypopulista-díj: "a szocialista politikusok szeretnének adót fizetni nagy értékű ingatlanjaik után, a fideszes politikusok pedig nem". Ki az az elmebeteg, aki SZERET bármit is fizetni?

A gond csak az, hogy létezik egy olyan fogalom, hogy lobbi. Ezen tevékenység során a politikusok jóval több vagyont tudnak összekaparni egy-egy adónem támogatása, vagy ellenzése végett - hogy a politikai célok megvalósításáról ne is beszéljünk -, mint magából az adónemből. Ráadásul a fizetésük sem utolsó, így belátható, hogy közvetlenül egyik politikus, vagy politikai párt sem érdekelt egy-egy adónem anyagi vonzatában. Tehát amit a két párt mond, az - ismételten - szánalmas reklámfogás, ócska szardobálás és egyben komplett hülyeség.

Máshol ugyanez

A két nagypárt nem csak az az ingatlanadó ügyében, hanem az EP választás közeledtével szinte mindenhol ezt csinálja: annyi szart dobálnak egymásra, hogy lassan az egész országnak ettől bűzlik. Példának okáért az európai ügyek bizottsága összehívta a parlamenti pártok listavezetőit. Bár az eseményen a listavezetők kulturálták magukat, viszont maguk a bizottsági tagok megint az adott ellenség listavezetőit támadták, természetesen belpolitikai kérdésekkel is - amiknek semmi keresnivalójuk egy ilyen ülésen.

Egyébként nem, semmi értelmes magyarázatot nem adtak arra, hogy miért csak a parlamenti pártok listavezetőit hallgatták meg - hisz programja van az LMP-nek és a Jobbiknak is, a bizottságnak pedig nem ártana ezekről is tudomást szereznie. A támogatottsági arányokkal nem lehet magyarázni, hisz mindkét említett párt támogatottsága nagyobb mint az SZDSZ-é, a „mert parlamentiek” pedig annyira gyenge - ráadásul hatalom-központosulásra utaló - érv, hogy már kimondás közben elvérzik. De hogy a dolog még rosszabb legyen, ezt még fokozták is: az LMP listavezetője akart jönni, amit Eörsi Mátyás Bizottsági elnök magánlevélben elutasított, és később le is tagadta Szabó Tímea megkeresését. Jó, mi?

Minden esetre, ha minden így halad tovább ebben a belpolitikának nevezett mocsokban, akkor lassan tényleg arra a sorsra jutunk, hogy a választási kampányokat kifigurázó videóknak és plakátoknak - amik arról szólnak, hogy a politika menyire korrupt és vállalhatatlan - jobban fogunk hinni, mint maguknak a hagyományos kampányoknak. És ha ez így van, akkor ülhet bárki a trónra: támogatottság és hitel nélkül nem lehet normálisan kormányozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Steve22
2009. május 28. 11:37
a legg szánalmasabb a Fidesz és a Jobbik!!! azért mert rombolják a várost!!!
bagi
2009. május 28. 08:22
Pontosan ezért tartunk ott, ahol tartunk. emiatt a 2 undorítóan szarházi párt miatt. Az egyik a tehetségtelen, széthúzó volt kommunisták köre, a másik az ország érdekeit bármikor gond nélkül feláldozni képes a hatalomért gondolkodásu Fidesz banda. Ezek végleges eltávolítás miatt a parlamentből kéne tüntetni és nem az egyik, vagy a másik mellett. Szánalmas mindkettő !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását