2024. április 28. - Valéria

Ősszel előrehozott választások lesznek?

Új országgyűlési képviselő-választást vár Navracsics Tibor az európai parlamenti választásokat követően; a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt, Hajdúszoboszlón.
2009. május 27. szerda 21:00 - HírExtra
A politikus szerint a jelenlegi kormányzás tartalmát illetően szomorú a mérleg: 7 év szocialista-szabad demokrata kormányzás 15 évet vetett vissza Magyarország fejlődésében. Az európai parlamenti választáson erről a kormányzati munkáról is véleményt mondanak az állampolgárok - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

Ha a választópolgárok kellő határozottsággal mondják el véleményüket erről a politikáról, akkor nem csak azt várják el, hogy Bajnai Gordon lemondjon, hanem hogy szeptemberben új országgyűlési képviselő-választások legyenek Magyarországon - mondta Navracsics Tibor.

"Talán a szocialisták is rájönnek, hogy nem lehet sokáig bujdosni a választópolgárok elöl" - jegyezte meg a politikus.

Utalt arra is, hogy 2006 óta többször megfosztották az embereket attól, hogy demokratikus jogukkal élve dönthessenek a jövőjükről.

Navracsics Tibor szerint április 14-én (amikor Bajnai Gordont miniszterelnökké választották) a szocialisták és a szabad demokraták olyan hatalomtechnikai megoldást alkalmaztak, ami kizárta a választópolgárokat abból a döntésből, hogy kik irányítsák, kik vezessék ki a válságból Magyarországot.

Navracsics Tibor meggyőződése szerint a jelenlegi hatalom erre csak haladékot kapott. A június 7-i választáson sokan véleményt formálnak majd Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon munkájáról, így annak belpolitikai következményei is lesznek.

A családtámogatási rendszer változtatásával kapcsolatban Navracsics Tibor az MTI érdeklődésére elmondta: hasonló módszert alkalmaznának mint 1998. és 2002. között az Orbán-kormány idején.

Ennek lényege, hogy a gyermekvállalás ne szegénységvállalás legyen.Ennek érdekében adókedvezménnyel teremtenék meg a stabil anyagi környezetet, ami segítené a gyermekvállalási kedvet.

Így értjük azt, hogy kormányra kerülve a gazdasági növekedés függvényében a Fidesz sokkal bőkezűbb családtámogatási rendszert épít ki, mint a jelenlegi - tette hozzá Navracsics Tibor, megjegyezve, hogy ma már a szlovák családtámogatási rendszer is kedvezőbb, mint a hazai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását