2024. március 29. - Auguszta

Műholdon követhetik a polgármestert

Műholdas nyomkövető és navigációs rendszert szerelnek be Petrikán Péter, a kelet-szlovákiai Nagykapos (Vel'ké Kapusany) polgármester szolgálati kocsijába, így a jármű mozgása percről percre ellenőrizhető lesz - a város honlapján is.
2009. május 27. szerda 11:01 - HírExtra
A városi önkormányzat egyik szlovák nemzetiségű képviselője javasolta, hogy ellenőrizzék, merre jár a polgármester autója. Indítványát egyhangúan megszavazták. Petrikán Péter ezek után maga javasolta a képviselő testületnek, hogy a műholdas nyomkövető rendszert ne csak az ő autójába szereljék be, hanem a városi hivatal által használt másik személygépkocsiba is - írja az Új Szó című szlovákiai napilap szerdai számában.

Szlovákiában mintegy 500 euróba (140 ezer forint) kerül egy műholdas navigációs készülék.
Arról nem született önkormányzati határozat, hogy mikor és milyen feltételek mellett kell használnia az új berendezéseket, illetve azt sem írták elő, hogy ki és milyen időközönként ellenőrzi majd a rendszer szolgáltatta adatokat. Ezért a polgármester saját hatáskörében úgy döntött, hogy a szolgálati autókba szerelt berendezések által közvetített információkat a város honlapján teszi közzé, így a gépjárművek mozgását bármikor, bármely nagykaposi polgár nyomon követheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását