2024. május 13. - Szervác, Imola

Az SZDSZ nagyon bízik magában

Két igazi tétje lesz június 7-én az európai parlamenti képviselő-választásnak: megálljt kell parancsolni a kirekesztésnek, és a liberálisoknak meg kell mutatniuk, hogy ők a harmadik erő.
2009. május 26. kedd 20:22 - HírExtra
Lesz-e teljes képviseletük a magyar érdekeknek az Európai Parlamentben - lényegében ez dől majd el június 7-én - fogalmazott a politikus, kiemelve: a szabad demokrata szavazók megálljt parancsolhatnak a kirekesztésnek, a gyűlöletkeltésnek, és igent mondhatnak a toleranciára, a szolidaritásra.

Június 7-én a liberális eszmékkel egyetértők "meg fogják mutatni, hogy ők a harmadik erő" - hangoztatta, és egyúttal arra kérte a párt szimpatizánsait, minél nagyobb számban vegyenek részt a voksoláson.

Lényegében nem csak az a kérdés, hogy Magyarország tud-e liberális képviselőt küldeni az Európai Parlamentbe, hanem az is, hogy tudjuk-e erősíteni az EP liberális frakcióját.
Amennyiben csak két nagy frakcióban lesz magyar képviselet, és a liberális frakcióban nem, az "csak egy felemás képviselet lehet" - vélekedett Béki Gabriella, megjegyezve: június 7-e tétje, hogy sikerül-e az értékek mellett kiállni, sikerül-e ezeket az értékeket megerősíteni.

Ellenkező esetben egy olyan ideológia erősödik meg, amely mindazzal szemben fogalmazza meg magát, amiért az unió létrejött - tette hozzá.

Az SZDSZ politikusa úgy fogalmazott: mint minden magyarországi választás, ez is jelentős mértékben a hazai gondokról szól majd, nemcsak európai kérdésekről.

Ugyanakkor véleménye szerint nem lenne kívánatos, hogy az Európai Parlamentben olyan erők legyenek jelen, amelyek politikája alapvetően szembemegy az unió politikájával, ez Magyarország számára ártalmas lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. május 26. 21:25
Ha már ostoba politikája miatt a választókban NEM BÍZHAT az SZDSZ,legalább egymást biztassák a fiúk.Az SZDSZ programjában ugyanis semmi vonzó nincs,mert a rasszizmus és antiszemitizmus elleni erősebb FELLÉPÉST,éppen ők akadályozták meg,most meg zászlójukra tűzik? KERGE PÁRT AZ SZDSZ,A LIBERALIZMUS NEVÉBEN PEDIG AZ ERKÖLCSTELENSÉG PRÓFÉTÁI!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását